Váratlan húzás: Lefóliázták a fideszes miniszterek „könyveit” a Libriben

A fólia ápol és eltakar.

Egy civil szervezet úgy döntött, hogy a trollkodás módszerét bevetve hívja fel a figyelmet a homofób törvény abszurditására. Fiktív könyveket készítettek ismert fideszes politikusok nevében, majd azokat a törvénynek megfelő módon, lefóliázva helyezték el Libri könyvesboltokban, mintha LMBTQ-tartalom lenne bennük.

A képzeletbeli könysorozatnak a „Kettős életem” címet adták.

A kötetek borítójára pedig mesterséges intelligencia segítségével Szijjártó Péter, Gulyás Gergely, Kocsis Máté és Varga Judit fotóit illesztették az Újratervezés Civil Mozgalom aktivistái.

A külgazdasági és külügyminiszter könyve A diplomácia mélyvízein címet kapta, és a Fidesz frakcóvezetőjének A hatalom árnyékában című kötetével a Romantikus irodalomhoz került. Ezzel szemben a volt igazságügyi miniszter neve alatt megjelenő Az igazság sötét oldala a Szórakozató irodalomnál, és a Miniszterelnökséget vezető miniszter képével illusztrált A miniszteri hivatal titkai című írás pedig az Életmód szekcióban kötött ki.

A képek mellé írt szövegből egyértelműen kiderül, hogy a kormánypárti új tulajdonos, a Mathias Corvinus Collegium (MCC) miatt lett pont a Libri az akció célpontja:

„Libri könyvesboltok, valahol Magyarországon. Jó látni, hogy a kormányzati felvásárlás után is bátorak maradtak és nem félnek forró témákhoz nyúlni. Még akkor is, ha természetesen ezek a „könyvek” is le vannak fóliázva, a nyilvánvalóan korhatáros tartalmuk miatt.”

Valódi Hírek