Akár a párod is lehet! 5 furcsa jel, hogy pszichopatával van dolgod

Kutatók ismertették, hogy milyen tuljadonságokról lehet felismerni a pszichopatákat.

A pszichopátia egy személyiségzavar, amelyet érzelemhiány, manipulatív viselkedés, felelőtlenség, impulzivitás, felszínes báj és nagyfokú önbizalom jellemez. A pszichopátia személyiségzavarok közé tartozik, és

a személyes és társadalmi viselkedés jelentős torzulásait okozza.

A tudósok öt jellemzőt azonosítottak a pszichopatáknál, melyeket figyelembe véve felismerhetjük őket.

Ritkán ásítanak: A pszichopatákra általában nem hat ragályosan az ásítás, mert hiányzik belőlük az empátia. Viszont ez nem mindig igaz.

Szokatlan alvási szokásaik vannak: Gyakran későn maradnak ébren, hogy agyukat folyamatosan stimulálják, melynek hátterében kreativitásuk és produktivitásuk áll.

Sokat gesztikulálnak: Nem jelenti azt, hogy minden gesztikuláló ember pszichopata, de a pszichopaták többet és hangsúlyosabban használják kezeiket beszéd közben.

Keveset mozgatják a fejüket: Kutatások alapján a pszichopata hajlamú emberek kevesebbet mozgatják a fejüket, miközben beszélnek.

Gyakran beszélnek ételről, pénzről és szexről: Ha valaki sokat beszél ezekről a témákról, lehet, hogy pszichopata, főleg ha más jellemzők is stimmelnek. Ugyanakkor ez önmagában nem elég a diagnózishoz.

Természetesen ezek a jellemzők önmagukban nem elegendőek a pszichopatia diagnosztizálásához, de segíthetnek felismerni a potenciálisan pszichopata embereket.

(elle.hu nyomán)

Valódi Hírek