Tovább dagad a botrány: A Központi Nyomozó Főügyészségre került Böröndi Gábor ügye

Ráfázhat a vezérkari főnök.

Beszámoltunk róla, hogy feljelentették Böröndi Gábor vezérkari főnököt. Böröndit azzal vádolják, hogy megalázóan bánt a honvédség sofőrjeivel. A Honvédelmi Minisztérium az ügyben közleményt adott ki, amelyben azt írták: „a vezérkari főnök és a Magyar Honvédség a hatályos jogszabályok szerint járt el”. Most viszont újabb fordulat történt az ügyben,

akár nyomozás is indulhat.

A Szabad Európa információi szerint a Budapesti Rendőr-főkapitányságtól a Fővárosi Nyomozó Ügyészségre, majd onnan a Központi Nyomozó Főügyészségre került a Magyar Honvédség főparancsnoka ellen tett feljelentés.

A feljelentés elbírálása jelenleg folyamatban van. Ennek értelmében még nem született döntés arról, hogy indítanak-e nyomozást az ügyben – közölte Domokos Réka ügyész a lappal.

A feljelentést május végén tették meg Böröndi ellen. A feljelentő szerint Szentendrén nem mondták meg a sofőröknek, hová mennek, és mennyi időre. A feljelentés szerint ezzel

vétettek a szolgálati feladatra vezénylés szabályai ellen.

A Szabad Európa forrásai viszont megerősítették, hogy Táborfalván a sofőröket nem hagyták aludni, éjszaka két-három óránként felkeltették őket, és értelmetlen, megalázó feladatok végrehajtására utasították őket.

A feljelentő abban bízik, hogy az ügyészség minden sofőrt kihallgat majd tanúként, ahol mindenkit igazmondási kötelezettség terhel, így megerősítik a feljelentés tartalmát.

A Honvédelmi Minisztérium azt írta az ügyben az Indexnek: a vezérkari főnök és a Magyar Honvédség a hatályos jogszabályok szerint járt el. A tárca állítása szerint névtelen feljelentés történt ismeretlen tettes ellen.

(index.hu nyomán)

Kapcsolódó:

Megszólalt a Honvédelmi Minisztérium Böröndi Gábor feljelentésének ügyében – újabb részletek derültek ki

 

Valódi Hírek