Megszólalt a Honvédelmi Minisztérium Böröndi Gábor feljelentésének ügyében – újabb részletek derültek ki

Közölték, fel kell készülni a háborúra.

Megírtuk, hogy a honvédség vezérkari főnökét, Böröndi Gábort feljelentették, mert a vád szerint megalázóan bántak a honvédség sofőrjeivel. Most az Index arról írt, hogy újabb részletek derültek ki a táborfalvi kiképzésről.

A feljelentők arról számoltak be, hogy a honvédség sofőrjeivel megalázó módon bántak, nem kaptak tájékoztatást arról, hogy hová viszik őket képzésre, és hogy mennyi ideig kell távol lenniük. Böröndi Gábor feljelentője azt állította, a sofőröket nem hagyták aludni, és értelmetlen, megalázó feladatok végrehajtására kényszerítették őket.

A Szabad Európa birtokába került dokumentumok és hangfelvételek szerint a feljelentés alapja egy május 5-én Szentendrén tartott állománygyűlés volt, ahol Böröndi többek között arról beszélt, hogy a honvédség sofőrjei „pletykásak”,

ezért „tanításnak” kell őket alávetni.

A Bennfentes nevű portál információi szerint a sofőrök 14 napra elegendő katonai harcászati, valamint egyéni higiéniai felszereléssel érkeztek Szentendrére május 5-én, így – a lap szerint – nem érhette váratlanul a gépjárművezőteket, hogy onnan továbbvitték őket.

A kiképzési célok elérése érdekében kimozdították a katonákat komfortzónájukból, hogy a lehető legmagasabb szinten felkészítsék őket – írták, hozzátéve, sok esetben ez extra fizikai megterhelést, bizonytalanságban tartást, valamint kevesebb alvást is jelenthet.

A Magyar Honvédség szerint ők szabályosan jártak el.

A Honvédelmi Minisztérium korábban azt írta: a vezérkari főnök és a Magyar Honvédség a hatályos jogszabályok szerint járt el. A tárca azt közölte, névtelen feljelentés történt, ismeretlen tettes ellen.

„A szomszédunkban dúló háború elhúzódására kell felkészülnünk.

A Magyar Honvédség vezetésének egyik kiemelt feladata, hogy felkészült, harcképes állapotba hozza a honvédség állományát. Háborús veszélyhelyzet esetén a hadsereg minden tagja behívható, részükre gyakorlat elrendelhető.

Egy gyakorlat lehet betervezett és váratlan, utóbbit semmi nem tiltja, a Szolgálati Szabályzat a szóbeli parancs intézményét is ismeri”

– közölte a lappal a Honvédelmi Minisztérium, miután nyilvánosságra került a honvédség parancsnokát érintő feljelentés, amelyet az ügyészség is megerősített.

Kapcsolódó:

Itt az újabb botrány: Feljelentették a vezérkari főnököt – súlyos dolgokkal vádolják Böröndi Gábort

Vezérkari főnök: „Vér, könny, sírás, veríték, fájdalom, ez lesz a sikerhez vezető út” (+videó)

A vezérkari főnök belengette: Magyarországnak fel kell készülnie a háborúra

 

Valódi Hírek