Mi történt? A TV2 beismerte, hogy undorító hazugságokat terjesztettek Donáth Annáról (+videó)

A jogsértést megállapították.

A kormánypárti TV2 Tények című műsorában egészen szokatlan módon sikerült beolvasniuk a Donáth Annával kapcsolatos bocsánatkérő közleményt. Minderre azért kötelezte a csatornát a bíróság, mert még 2019 augusztusában azt hazudták a momentumos politikusról, hogy sze*uálisan zaklatott egy fiatalkorú lányt.

Az Andor Éva által beolvasott közlemény szóról-szóra ugyanaz volt, mint amit az Origo közölt két hónappal korábban.

„A Tények 2019. augusztus 12-én 18 órakor kezdődött adásában

valótlanul híreszteltük, hogy Donáth Anna szexuálisan zaklatott egy kiskorú lányt,

aki az érettségihez szükséges közmunkán vett részt a Donáth Anna édesapja által vezetett szeretetházban. Őt a szeretetház egy idős lakója mentette ki szorult helyzetéből.

Ezzel megsértettük Donáth Anna jóhírnévhez fűződő személyiségi jogát,

amely jogsértést a bíróság megállapította, egyúttal bocsánatkérésre, a sérelmezett műsorszám eltávolítására és sérelemdíj megfizetésére kötelezett.

A jogsértés miatt Donáth Annától ezúton kérünk elnézést”

– áll a közleményben, amelyet a műsor 44. perce környékén olvastak be.

Megjegyezzük, mindezt csak azért tették meg, mert a politikus végrehajtókat küldött a csatornára, amiért hazugságokat terjesztettek róla.

A TV2-t hasonló „jogkövető” magatartásra kötelezhetik többek között Juhász Péter ügyében is, ugyanis a kormánypárti tévének 16 alkalommal kell beismernie, hogy hazudtak róla (is). A csatorna mindeddig a végrehajtás ellenére sem tett ennek eleget.

A közelmúltban beszámoltunk róla, hogy Gulyás Gergely miniszter is megszólalt az ügyben, aki azt közölte: elfogadhatatlan a csatorna magatartása.

(nepszava.hu nyomán)

Kapcsolódó:

https://nyugatifeny.hu/2023/04/24/mi-tortent-vegrehajtas-indult-a-tv2-ellen

Valódi Hírek