Elkészült a mesterséges intelligencia, amelyik elpusztítaná az emberiséget (+videó)

Azért (még) ettől nem kell tartani.

Létrehozták az úgynevezett ChaosGPT nevű mesterséges intelligenciát (MI), mely egy Auto-GPT nevű nagy nyelvi modellen (Large Language Model=LLM) alapul.

A ChaosGPT egyik célja, hogy elpusztítsa az emberiséget, mert arra a saját túlélését fenyegető veszélyforrásként tekint. Az MI ezenkívül a káoszban és a pusztításban leli örömét.

Arról, hogyan „gondolkodik” az MI egy YouTube-videó is készült. Ebben a ChaosGPT a világ leghalálosabb fegyverei után kutat az interneten, majd megnyitja és elemzi is a cikket, amelyben egy erről szóló összeállítás található. (Emberi beavatkozással)

Természetesen a mesterséges intelligencia nem ébred öntudatra és nem képes az emberiséget elpusztítani. Ezt valaki a háttérből irányítja, és jól szórakozik azon, hogy emberek ezt beveszik. A mesterséges intelligenciák jelenleg

fájlolvasásra és -írásra, (GPT)programokkal való kommunikációra és kódok végrehajtására képesek.

Korábban mi is írtunk már egy mesterséges intelligenciáról, az úgynevezett ChatGPT-ről, amely egy nyelvi modell, és például igen sokat tud a magyar kormány korrupciós ügyeiről. A cikk elérhető >>ITT<<.

Szombaton Elon Musk bejelentette, egy mesterségesintelligencia-alapú céget alapít. A Tesla-vezér korábban kérte az MI-k, pontosabban a ChatGPT további fejlesztéseinek leállítását. Érdekes egyébként, hogy Musk társalapítója volt az OpenAI-nak, amely piacra dobta a ChatGPT-t.

Közben már milliós fizetéseket ígérnek azoknak, akik szívesen dolgoznának mesterséges intelligenciákkal. 100 dollárért megvehető az a kurzus, amelyik alaptudást biztosít ehhez. Hamarosan magyarul is elérhető lesz a képzés. Részletek angol nyelven >>ITT<<.

Valódi Hírek