Lehull a lepel: Kiderült, mivel húzták ki a gyufát Orbánék Putyinéknál – súlyos üzenetet küldött Oroszország

Rászóltak Orbánékra.

Az Infostart számolt be róla, hogy milyen okok állhatnak pontosan annak hátterében, hogy Oroszország a közelmúltban bejelentette, szerződésszegés miatt felfüggesztette a Magyarországgal kötött, a diplomata-útlevelekkel történő vízummentes utazást lehetővé tevő megállapodást.

A portál az üggyel kapcsolatban megkérdezte Tóth Norbert nemzetközi jogászt, a Nemzeti Közszolgálati Egyetem docensét, aki nem tartja kizártnak, hogy mindez Orbán Viktor tervezett kijevi útjával hozható összefüggésbe.

A szakértő a lapnak elmondta: több mint egy éve Magyarország és más országok sem teljesítik a vízumkönnyített beutazásokkal, diplomata útlevéllel rendelkező oroszországi állampolgárok számára, és nyilván ez kölcsönös, tehát

Oroszország ugyanígy jár el a magyar diplomata útlevéllel rendelkező személyekkel szemben.

„Az időzítés az érdekes: Oroszországban ebből miért lett hír, a TASZSZ hírügynökség miért hozott nyilvánosságra több mint egy évvel később egy ilyen hírt?

Azt hiszem, hogy jogi jelentősége ennek nem igazán van, nyilván akkor politikai okokat kell keresni mögötte, és valószínű, hogy az orosz fél finoman jelezni akart Magyarországnak, hogy a kétoldalú kapcsolatokban valamivel nem elégedett. Lehet, hogy

ez pont Orbán Viktor kijevi látogatásának szóló politikai jelzés,

hogy elégedetlen Oroszország a kétoldalú kapcsolatokkal”

– fogalmazott Tóth Norbert.

Orbán kijevi útjáról eddig mindössze annyit lehet tudni, hogy a kormányfő meghívást kapott, Szijjártó Péter pedig a hétvégén arról beszélt, hogy jelenleg a „technikai részleteket kell tisztázni” a látogatással kapcsolatban.

(infostart.hu nyomán)

Valódi Hírek