Ez minden iskolát érint: Fontos lépést tesz az alapvető jogok biztosa a pedofilbotrány miatt

Vizsgálatot indít.

A gyermeki jogokat érintő jövőbeli visszásságok megelőzéséért hivatalból átfogó vizsgálatot indított az iskolákban Kozma Ákos, az alapvető jogok biztosa – írta az MTI.

„Úgy érezhetjük, hogy gyermekeinket olyanok használják fel minősíthetetlen céljaikra, akiknek éppen a legnagyobb biztonságot kellene megteremteniük számukra.

Megengedhetetlen, hogy akiknek alapvető feladatuk, sőt hivatásuk, hogy a gyermekek érzelmi, erkölcsi, szellemi fejlődését előmozdítsák, a felvilágosítás eszközével és helyzetükkel visszaéljenek”

– írta Kozma.

Az alapvető jogok biztosa valószínűleg a napokban kirobbant botrányra reagált, miszerint egy 39 éves budapesti pedagógiai asszisztens a TikTokon azzal dicsekedett, hogy egy 15 éves diákkal van szexuális kapcsolata. A férfit azóta kirúgták.

Az ügyben nagy lépés várható, ugyanis a múlt pénteken Orbán Viktor több órán keresztül Pintér Sándor belügyminiszterrel gyermekjogi kérdésekben. Hétfőn a miniszterelnök azt mondta a parlamentben, hogy négy év alatt mintegy 260 pedofil esetről tudnak.

Valódi Hírek