Botrány: Viszonya volt egy 15 éves fiúval a 39 éves pedagógiai asszisztensnek, videóban büszkélkedett vele

Az érintettet azóta kirúgták.

Elbocsátották a Krúdy Gyula Angol-Magyar Két Tanítási Nyelvű Általános Iskola egyik munkatársát, miután nyíltan vállalta, hogy egy 15 éves fiúval került intim viszonyba. Az óbudai iskolában dolgozó 39 éves pedagógiai asszisztens azt állította a Blikknek, ő csak viccelt, amikor az általa megosztott videóban arról beszélt, hogy egy 15 éves fiúval „kavart”.

A szülők aggodalmukat fejezték ki a lapnak a történtek miatt, szerintük nem lényeges, hogy az érintett fiú melyik iskolának a tanulója, nem tartják helyesnek, hogy egy iskolai dolgozó egy diákkal „járjon”.
Az érintett pedagógiai asszisztens, B.Zsolt szerint rendben van, ha ő egy 15 éves fiúval létesít kapcsolatot, részéről ez nem pedofília.

Megemlítette, hogy a pedofília mentális betegség, és ezt fontosnak tartja megkülönböztetni az efebofíliától, amelynek során egy nagykorú vonzódik egy 15-19 éves korú személyhez. Az általa közzétett videóban továbbá megemlíti, hogy magyar jogszabály szerint egy 18 éven felüli személy létesíthet sz*xszuális kapcsolatot egy 14. életévét betöltött személlyel abban az esetben, ha utóbbi beleegyezését adja.

B.Zsolt kijelentette, morálisan nem zavarják a történtek.

Videójában arra kérte a nézőket, ne próbálják ráerőltetni saját — mint fogalmazott — „nézeteiket„.

Ezután arra szólította fel a nézőit, hogy amennyiben hatóságokhoz fordulnának, azt tegyék nevüket vállalva és számoljanak a következményekkel, hiszen elmondása szerint őt egy ilyen rágalmazási perben a TASZ, a Helsinki Bizottság, az Amnesty International és a Pedagógusok Demokratikus Szakszervezete is védelmébe venné, hogy a köztudatban is elkülönüljön a pedofília és az efebofília.

A férfi korábban már kapott segítséget állása megtartásához, ugyanis mássága miatt konfliktus alakult ki közte és az iskola vezetősége között. A PDSZ ügyvivője a Blikknek azt mondta,

feljelentést tesznek B. Zsolttal szemben,

mert hamisan jelentette ki, hogy a szervezet ki fog állni mellette az ügy kapcsán.

B. Zsoltnak van egy másik Tik-Tok fiókja is, ahol elmondása szerint nyilvánosan vetkőzött, ám itt konkrét videókat állított be korhatáros megtekintésre, illetve a szerinte hamis profilokat nem engedi követői közé.

Az általa megosztott Tik-Tok videó már nem elérhető, de az egy lementett képernyővideó miatt továbbra is megtekinthető.

(Blikk nyomán)

Valódi Hírek