Előkerült Orbán: Kiderült, átvert mindenkit, maradnak a brutális árak még idén is

Késve, de megérkezett az idei első parlamenti ülésre a miniszterelnök.

Megírtuk, hogy a miniszterelnök eltűnt, csak késve jelent meg a parlament idei első ülésén. Orbán Viktor beszéde elején az elmúlt két hónap történéseit foglalta össze.

Kiemelte, hogy 2022-ben 4,6 százalékos volt a magyar gazdaság növekedése, rekordot döntött a tőkebehozatal, a foglalkoztatottság és az export, miközben csökkentették az államházartási hiányt és adósságot. Úgy véli, erre

a teljesítményre az egész ország büszke lehet.

Kitért a háborúra is, amiről azt mondta, most már az az egész világnak rossz. Komolyan aggódik azért, hogy Európa lépésről lépésre belesodródik abba. De világossá tette: a magyarok kimaradnak belőle. Ehhez még hozzátette, hogy Kína béketervét fontosnak tartja, és támogatja.

Annak ellenére, hogy a kormány azt állította, hogy év végére egyszámjegyű lesz az infláció, Orbán most azt mondta, idén már nem tudják az inflációt megszüntetni, ami azt jelenti, hogy

a brutális drágulás marad.

A miniszterelnök arról is beszélt, hogy a kormány a következő évtizedben korszerűsítik, gyors ütemben fejlesztik a magyar ipart is, amihez sokkal több energiára lesz szükség. Gyorsítani fogják Paks 2 építését és gázturbinás erőműveket is üzembe fogják állítani, és épül az azerbajdzsáni villamosenergia-vezetékrendszer is.

A gyermekpornográfiával kapcsolatban azt mondta, négy-öt év alatt 2022-re a összesen 260 ilyen esetről tudnak. Orbán szerint a genderpropagandával kötötte össze.

„Ha az egész világ meg is bolondul, ha Brüsszel mentegeti is a menthetetlent, Magyarország akkor is maradjon normális”.

– fogalmazott.

Beszéde végén még arról is szót ejtett, hogy a határon túli honfitársakért ki kell állni. Gyászolja a háború frontvonalában elhunyt magyarokat, ugyanakkor fájdalmasnak nevezet, hogy Kárpátalján megcsonkítják a magyar nyelv használatát, és leváltják a magyar iskolák igazgatóit.

Valódi Hírek