Mi történt? A forrongó indulatok miatt hatalmas biztonsági lépéseket tett a debreceni városvezetés

Felkészültek.

Folyamatosan beszámolunk a debreceni akkumulátorgyár-beruházással kapcsolatos fejleményekről. Az elmúlt hetekben forrnak az indulatok a városban, az egyik közmeghallgatáson például lehazaárulózták a főispánt. A beruházás ellen több, jelentős tömeget megmozgató tüntetést is szerveztek a helyiek.

Az év elején több párt és civilek is benyújtották a népszavazási javaslataikat, amelyek azt célozták, hogy ne valósulhasson meg a településen akkumulátorgyár-beruházás. Szerdán a Helyi Választási Bizottság azonban mindhárom debreceni népszavazási kérdést elutasította.

Fokozott biztonsági intézkedések mellett tartják a debreceni közgyűlés soros ülését csütörtökön. A képviselő-testület kivételesen nem a városházán, hanem a vármegyeházán ülésezik, az eseményt pedig

közterület-felügyelők biztosítják.

A Magyar Hang tudósítói szerint a rendezvényen összesen négy közteres jelent meg, hogy felügyelje a rendet. A riporterek fültanúi voltak annak, hogy a jól értesült helyiek a közgyűlést megelőző biztonsági intézkedések részleteiről beszéltek.

(Nyugati Fény/Magyar Hang)

Valódi Hírek