Megkérdezték Varga Juditot, lemondana-e a kuratóriumi tagságáról

Milliós fizetés vagy a diákok jövője?

Navracsics Tibor a héten Brüsszelben tárgyalt az Erasmus Plusz és a Horizont Európa programokról, miután az Európai Bizottság a magyar alapítványi egyetemeket kitárta ezekből.

A tárgyalásokon Navracsics Tibor öt perc alatt megadta magát a vele szemben ülő uniós biztosoknak. A miniszter egyrészt közölte, hogy a magyar kormány részéről nem akadály, ha az Európai Bizottság azt veti fel, hogy a politikusok ne lehessenek tagjai az egyetemi alapítványi kuratóriumoknak. Másrészt, készek “az időbeli korlátozásra” is a kuratóriumi mandátumokat illetően.

Erről beszéltek a Karc FM egyik műsorában Varga Judit igazságügyminiszterrel. Megkérdezték, hogy ha az lenne az ára a konszenzusnak az Európai Bizottsággal, lemondana-e a miskolci egyetemért alapítvány kuratóriumi elnöki tisztségéről.

“Ez nem egyénileg fog megtörténni, ha bármilyen megállapodás születik. Nagy a mozgástér mindkét oldalon, ez a tárgyalások kérdése. De meg kell nézni az európai példákat, sok európai egyetemen hasonló a helyzet (…) az akadémiai szabadság kérdésében sok a félreértés is. Ez a tárgyalások kérdése”

– válaszolta.

Hozzátette: Ha bármilyen jogszabálymódosítás lesz a végén, természetesen

ő lesz az első,

aki ennek aláveti magát.

 

Valódi Hírek