Jakab Péter: Soha többé előválasztást, ilyen hibát még egyszer nem lehet elkövetni! (+videó)

„Mert ha kinyitjuk az ajtót, akkor ne csodálkozzunk, ha a Fidesz jön be rajta.”

2022 legnagyobb tanulsága az, hogy „soha többé előválasztást!” — jelentette ki legfrissebb videójában Jakab Péter, a Nép Pártján Mozgalom elnöke.

Jakab emlékeztetett, hogy 2021 őszén minden felmérés szerint az ellenzéknek állt a zászló, a közvéleménykutatók is úgy vélekedtek, hogy „ez a meccs meglehet”, aztán lett egy miniszterelnök-jelölt, és ahelyett, hogy meg lett volna a meccs, bődületes győzelmet aratott a Fidesz.

„Mert ha kinyitjuk az ajtót, akkor ne csodálkozzunk, ha a Fidesz-jön be rajta”

– fogalmazott Jakab.

Hozzátette: ha a Fidesz előválasztást tartana, ő mindenkit arra kérne, hogy szavazzunk az előválasztáson Németh Szilárdra, mert őt könnyebb megverni, mint Orbán Viktort.

„Na, a Fidesz nem adja meg nekünk ezt az előnyt. Ők azt mondják, hogy nekünk Orbán Viktor a jelöltünk, őt állítjuk ki, őt kell legyőzni”.

– mondta Jakab, hozzátéve:

„Mi viszont megadtuk azt a lehetőséget, a demokrácia ünnepére hivatkozva, hogy mindenki eldönthesse, hogy ki legyen az ellenzék miniszterelnök-jelöltje, és a mindenkiben benne van a fideszes szavazó is”.

Jakab Péter szerint „bőven előfordulhatott”, hogy a Fidesz kiválasztotta az előválasztás lehetőségét felhasználva a számára legverhetőbb ellenzéki jelöltet, „aztán lett, ami lett”.

„Ilyen hibát még egyszer elkövetni nem szabad!”

– nyomatékosította álláspontját Jakab, aki szerint a valós társadalmi támogatottsággal rendelkező pártoknak kell hogy legyen annyi belátásuk, bölcsességük, hogy képesek legyenek kiállítani egy közös miniszterelnök-jelöltet. Olyat, aki ismeri a politika szabályait és törvényszerűségeit, és aki képes kompromisszumokat hozva, csapatjátékosként, érdemben kihívni a Fidesz miniszterelnök-jelöltjét.

A teljes videót itt tudod megnézni:


.

Valódi Hírek