Putyin „elemzője” lebuktatta Orbánt: ezért puncsol az orosz diktátornak a magyar kormányfő

Rémisztő kijelentések.

A RIA orosz állami hírügynökség vélekedése szerint az egyik legfőbb ok, hogy az Orbán-kormány inkább Moszkva, mintsem Brüsszel felé fordul, hogy

„a magyarok nem szeretik, ha valaki kívülről beleavatkozik az ügyeikbe”.

Mindezt az ukrán állam leigázását célul kitűző Vlagyimir Putyin hatósága közölte.

A hvg.hu beszámolója szerint, a hírügynökség burkolt antiszemita cikke arról is írt, hogy a másik ok pedig az, hogy a „nemzeti-konzervatív, antikommunista és keresztény

Orbánnak könnyebb közös hangot találnia Moszkvával,

mint „az LMBTQ- és egyéb liberális agendát toló EU-val„. Az, hogy Orbán antikommunizmusát kiemelték, különösen figyelemreméltó, hogy Putyin az orosz rendszerváltás előtt a KGB titkosügynöke volt.

Az orosz hírügynökség kitért arra is, hogy

szerintük 1956 „az egykori nácik szélsőjobboldali lázadása volt„.

„Akkor lesz béke, ha az USA békét akar”

— idézte Orbán Viktort az orosz állami hírügynökség, hozzátéve, a lényeget annak ellenére jól látja Orbán, hogy béke a valóságban csak akkor lehet, ha annak feltételei elfogadhatóak Oroszország számára.

„Orbán szerint is az USA felelős az ukrajnai háború eszkalációjáért,

mert Washington az ukrán hadseregnek szánt fegyverszállítmányokkal csak olajat önt a tűzre”

— írta Dmitrij Bavirinelemző„, aki szerint Orbán nem először száll szembe az ukrán válság nyugati interpretációjával, hiszen a magyar kormányfő az unió eddigi összes „Oroszország-ellenes” javaslatát bírálta.

„Az Európai Bizottság megrendelésére készült felmérés szerint a görögöket és a bolgárokat leszámítva

a magyar az EU-n belüli leginkább oroszbarát nemzet.

A magyarok viszont nem bolgárok, görögök vagy éppen szerbek, akiknek szabadságát a szellemi rokonságból kiindulva az oroszok a saját vérükkel vívták ki, a történelmi tapasztalatok alapján a magyaroknak inkább gyűlölniük kellene az oroszokat”

— fejtegette a Putyin-párti „elemző”, aki olyan népfelkelésnek minősítette az 1956-os a forradalmat, amely kitörése után „azonnal átfordult az egykori nácik szélsőjobboldali lázadásává„, és „az utcákat a kommunisták és szövetségeseinek vére festette vörösre„.

Az „elemző” azt is hangoztatta, hogy a „fasiszta felkelés” egyik oka az volt, hogy a második világháború után hatalomra került magyar vezetés durva elnyomó politikát folytatott, és a hatalom a legtehetségtelenebb, és főként nemzeti kisebbségekből kikerülő politikusok kezébe került. A lap megjegyezte: utóbbival Bavirin egyértelműen a zsidókra tett utalást, azonban vélhetően nem akarta felvállalni a nyílt zsidózást.

Az orosz hírügynökség elemzője azzal magyarázta az Orbán-kormány oroszbarátságát, hogy a magyarok nem szeretik, ha bárki beleszól abba, miként intézik ügyeiket.

„A csodálatos módon Európa közepén megmaradt finnugor magyarság mindig is könnyen meg tudta különböztetni magát az idegenektől, és az idegeneket nem is nagyon szereti.

A magyarok nacionalisták, tulajdonos szemléletűek és egoisták.

Nem örülnek a jöttmenteknek, különösen nem a muszlimoknak. A magyarokat egyszerre jellemzi a nagyhatalmi komplexus és a megosztott nép szindróma.

Remegnek, ha egyenruhát és kitüntetéseket látnak, és mindent imádnak, aminek köze van a hadseregekhez. A legdurvább embereket is kultusz övezi, ha azok hagyják őket magyar módon élni.

Emellett elutasítanak minden olyan politikát, ami ellentétes különleges nemzeti érdekeikkel. A diktátumok ellen pedig készek elkeseredetten és keményen harcolni”

— fejtette ki a magyarsággal kapcsolatos nézeteit Bavirin, aki hozzátette azt is, hogy szerinte Európából hiányzik ez a magyarokat jellemző büszkeség, és ez az, ami ezt a valódi hagyományokkal és történelemmel rendelkező népet megkülönbözteti az olyan „kiskorú” nemzetektől, mint a baltiak, illetve az ukránok.

„A saját maguk tisztelete az, ami alapján

Oroszországnak hosszabb távon a barátokat és a partnereket kell keresnie.

És a nacionalista Orbán, Maduro, Erdogan, illetve Basar Asszad a példa arra, hogy Oroszország nem engedheti meg magának az egykori Szovjetuniót egykor jellemző szűklátókörűséget”

— állította az orosz elemző, egy táborba sorolva Orbánt a Putyin-párti diktátorokkal.

(ria.ru / hvg.hu)

Valódi Hírek