Hivatalos: Be lehet perelni Orbánékat a tanárhiány miatt

Minden érintett esetet egyedileg kivizsgálnak.

Lehetséges pert indítani a kirúgott tanárok és a tanárhiány miatt! Ha egy iskolában ugyanis nincs elég vagy megfelelő végzettségű pedagógus, az sérti a tanulók oktatáshoz való jogát, emiatt pedig lehet perelni az államot — közölte a Társaság a Szabadságjogokért (TASZ) Facebook-oldalán.

Bejegyzésükben hozzátették: ingyenes jogi segítséget és képviseletet biztosítanak az érintetteknek, akiket arra biztattak, bátran keressék őket ha szeretnék perre vinni a tanárhiány ügyét.

Mint írták, sok mindenen múlik, hogy érdemes-e megindítani egy ilyen pert, illetve mi a siker esélye, ezért minden tanuló esetét egyedileg fogják vizsgálni.

„Még jobb, ha több tanuló, akár egy egész osztály perel egyszerre!

Írj a [email protected],

ha nálatok is problémás az oktatás a kirúgások vagy a tanárhiány miatt!”

— hívták fel a figyelmet közleményükben.

Több mint ötszáz tanár nem vette fel a munkát csütörtökön, azok után, hogy szerdán a Belügyminisztérium utasítására, nyolc budapesti pedagógust rúgtak ki, mert részt vettek a polgári engedetlenségi megmozdulásokon.

A Karinthy Frigyes Gimnáziumban rendkívüli szünetet rendeltek el, de a Vörösmarty Mihály Gimnáziumban is döntöttek a rendkívüli szünet elrendeléséről, azok után, hogy a tanárok 90 százaléka megtagadta a csütörtöki és pénteki napon a munka felvételét.

(Társaság a Szabadságjogokért/Facebook)

Kapcsolódó:

https://nyugatifeny.hu/2022/12/01/most-erkezett-hatalmas-elismeresben-reszesulnek-a-belugyminiszterium-altal-kirugott-karinthys-tanarok

Valódi Hírek