Mi történt? Kedélyesen parolázott a fideszes polgármester valakivel, akit Orbánék nagyon utálnak

Cser-Palkovicsnál nem persona non grata az illető.

Mint arról beszámoltunk, november elején kormányhoz közelálló médiumok kezdtek el támadni két bírát, Matusik Tamást és Vasvári Csabát, amiért találkoztak David Pressman amerikai nagykövettel.

A fideszes sajtó odáig ment, hogy lemondásra szólították fel a két bírát, az Országos Bírói Tanács azonban közleményben kiállt mindkettőjük mellett, emiatt Varga Zs. András, a Kúria elnöke nekik is rontott.

David Pressmanra tehát rájár a rúd mostanában, mondhatni: nem tartozik a Fidesz-vezérkar személyes kedvencei közé.

Ennek fényében külön megvilágítást kap a tény, hogy Cser-Palkovics András, Székesfehérvár fideszes polgármestere nem csak találkozott vele szerdán, de roppant kedélyesen

el is beszélgettek egymással.

Cser-Palkovics közzé is tett erről egy jó kedélyű beszámolót a Facebookon:

Ma az Amerikai Egyesült Államok nagykövete, David Pressman úr tett egész napos látogatást városunkban, így én is vendégül láthattam őt egy beszélgetésre.

🤝🏻 Volt miről beszélgetnünk, hiszen a fehérvári-amerikai kapcsolatok az élet több területére kiterjednek, kiemelten a gazdasági szektorban az amerikai vállalatok és társadalmi felelősségvállalási programjaik által, de a NATO nálunk működő egységeiről, a sportról, környezetvédelmi törekvéseinkről és alabamai testvérvárosi kapcsolatunkról is megoszthattam tapasztalatainkat.

🤝🏻 Nagykövet úrral egyetértettünk abban, hogy az amerikai befektetések, vállalatok története sikertörténet Fehérváron. Bízom abban, hogy az Egyesült Államok a mielőbbi békéért fog tenni Ukrajnában, hiszen ez városunk, az itt működő amerikai cégek és az egész világ alapvető, humanitárius érdeke is!

Köszönöm Nagykövet úrnak a látogatást, bízom benne, hogy kellemes tapasztalatokkal gazdagodik Fehérváron!

Valódi Hírek