FRISS: Hollik István elmagyarázta, miért kellett Orbánéknak hétszeresére emelni a gáz árát Magyarországon

A Fidesz kommunikációs igazgatója mindent megindokolt.

Amikor Brüsszel „belengeti egy újabb szankciós csomag hírét” vagy bejelent egy újabb csomagot, a hírre azonnal megugrik az energia ára — állapította meg Hollik István, a Fidesz kommunikációs igazgatója pénteki videónyilatkozatában.

Hollik István kifejtette: egyre több európai ember látja, hogy Európa a vesztébe rohan a szankciókkal, azonban „sajnos Brüsszelben nem akarják érzékelni ezt a valóságot”.

Közölte: a sajtóban megjelentek azok a hírek, hogy az Európai Unió már egy újabb szankciós csomagot készít elő, és ennek csak a híre már

30 százalékkal emelte meg a gáz tőzsdei árát az elmúlt napokban.

Hollik István úgy vélte, azt már korábban is lehetett tapasztalni, hogy „amikor Brüsszel belengeti egy újabb szankciós csomag hírét” vagy bejelent egy újabb csomagot,

a hírre azonnal megugrik az energia ára.

Hollik István szerint „hiába próbálja tehát »a szankciópárti baloldal« eltagadni azt, hogy a gáz árát a szankciók verik fel az egekbe, ez bizony így van”.

„Mára egyértelművé vált, hogy a szankciók súlyos károkat okoznak Európának, és ahhoz, hogy az európai és a magyar gazdaság ne menjen tönkre, minél hamarabb fel kell hagyni az elhibázott szankciós politikával”

— jelentette ki Hollik István, annak tükrében, hogy az Orbán-kormány minden eddigi szankciós intézkedést megszavazott.

„Ezért is fontos, hogy a nemzeti konzultációval erős üzenetet küldjenek Brüsszelnek, hogy a szankciós politikán változtatni kell”

— fűzte hozzá az Orbán-párti kommunikációs igazgató.

(MTI)

Valódi Hírek