Meggondolta magát a Magyar Orvosi Kamara: Most más a véleményük az abortusztörvényről, mint korábban

Eddig nem ezt mondták.

Az abortusz rendkívül komplex és érzékeny téma, amiben társadalmi egyeztetés és szakmai konzultáció nélkül nem lehet döntést hozni, ezért a Magyar Orvosi Kamara elnöksége úgy döntött, hogy társadalmi egyeztetést indítanak a szívhangtörvényről. Ezt a kamara alelnöke, Dr. Lénárd Rita mondta el az ATV-nek a Heti Napló vasárnap esti adásában.

„Megszervezünk egy olyan rendezvényt, ahová minden szakterület, minden érintett egy-egy képviselőjét meghívjuk egy rövid vitaindító, gondolatébresztő felszólalásra, és nagy teret adunk, kétszer annyi időt”

– mondta Lénárd Rita, hozzátéve: a rendezvény nyílt lesz, csak regisztrálni kell.

A rendezvény időpontjáról és helyéről egyelőre nem árultak el részleteket, csak annyit, hogy nyílt, de regisztrációköteles eseményre készülnek.

A Kamarának eddig nem ez volt a véleménye: Böszörményi-Nagy Géza, a MOK Országos Etikai Bizottságának elnöke korábban úgy fogalmazott, mind a beteg érdekében, mind etikai szempontból támogatják az új rendeletet.

Ahogy arról beszámoltunk, a Pintér Sándor által vezetett Belügyminisztérium rendeletben szigorított az abortuszon: ezentúl ez ehhez a megoldáshoz folyamodni kénytelen nőknek meg kell hallgatniuk a magzat szívhangját.

Azóta több, nőjogokkal foglalkozó civil szervezet is kritizálta a rendeletet, a változtatás ellen többen is felszólaltak, a Patent Egyesület tüntetést is szervez.

Valódi Hírek