FRISS: Tüntetést szerveznek a kormány botrányos abortuszrendelete ellen

Mint írták, a mostani lépés egyetlen valódi motivációja a nőgyűlölet.

Beszámoltunk róla, hogy a mihazánkos Dúró Dóra javaslatára Pintér Sándor belügyminiszter úgy szigorította az abortusztörvényt, hogy az állapotos nőknek meg kell hallgatniuk a szívhangot, mielőtt beleegyeznek a terhesség-megszakításba.

A DK szerint a nemzetközi tapasztalatok alapján ez a rendelet az első lépés az abortusz teljes betiltása felé.

„A mostani lépés egyetlen valódi motivációja a nőgyűlölet. Egy életet sem fognak megmenteni azzal, hogy az abortusz mellett döntő nőt a magzati szívhang meghallgatására kényszerítik”

— írta Facebook-oldalán a Patent Egyesület az új abortusz-szabályozásra reagálva.

Az egyesület megmozdulást szervez a módosítás ellen szeptember 28-án, a biztonságos abortuszhoz való hozzáférés világnapján.

„A módosítás lényege, hogy mostantól az abortuszt igénybe vevő nőnek be kell mutatnia egy igazolást arról, hogy »a magzati életfunkciók működésére utaló tényezőt«, vagyis a magzati szívhangot egyértelműen azonosítható módon bemutatták neki.

Ennek a felesleges és értelmetlen eljárásnak egyetlen célja van: az abortuszon áteső nők megalázása”

— írták.

A Patriarchátust Ellenzők Társasága jogvédő egyesület egyik legfőbb tevékenysége a nők és gyerekek elleni erőszak áldozatai számára fenntartott jogsegélyszolgálat működtetése.

(Patent Egyesület/Facebook / 444.hu)

Kapcsolódó:

https://nyugatifeny.hu/2022/09/13/ezrek-osztjak-a-sorait-egy-fiatal-lany-kegyetlenul-kiakadt-pinter-sandor-abortusz-szigoritasan

Valódi Hírek