„Bezzeg a családi pótlék emelése nem megy ilyen gyorsan” — Rengetegen tiltakoznak az abortusztörvény miatt

Zúdul a harag Pintér Sándorra.

Több, nőjogokkal foglalkozó civil szervezet is kritizálta az abortusz szigorításáról szóló rendeletet, amelynek értelmében a szívhang meghallgatásához kötik a beavatkozás elvégzését. A Pintér Sándor által vezetett Belügyminisztérium által hozott rendeletről mi is beszámoltunk.

„Politikai udvarlással elkezdődött a

nők önrendelkezésének csorbítása.

Mi mindenre jó a vészhelyzet. Valahogy nem megy ilyen gyorsan a mindenki számára elérhető bölcsőde, óvoda, iskola, az oktatás magas szintje, a családi pótlék emelése, a részmunkaidő szélesebb elérhetősége, az ingyenes fogamzásgátlás és a felvilágosítás széleskörű biztosítása – ezek lennének az állam feladatai”

– írta Facebook-oldalán a Civil Női Kormány nevű szervezet.

A Patent Egyesület posztjában úgy fogalmazott: „Ennek a felesleges és értelmetlen eljárásnak egyetlen célja van: az abortuszon áteső nők megalázása.” Emlékeztetnek: a kormány már 2012-ben betiltotta a sokkal humánusabb abortusztabletta forgalmazását,

„A mostani lépés egyetlen valódi motivációja a nőgyűlölet. Egy életet sem fognak “megvédeni” azzal, hogy az abortusz mellett döntő nőt a magzati szívhang meghallgatására kényszerítik. Nem ettől fog csökkenni az abortuszok száma, csak megalázzák és még nagyobb nyomás alá helyezik a nőket”

– írták. Azt ígérték, hogy valamilyen akciót szerveznek szeptember 28-án, a biztonságos abortuszhoz való hozzáférés világnapján.

Az esetre a közösségi oldalán reagált a korábban “Kávéfőzős Lucaként” elhíresült Mészáros Luca is.

(via RTL.hu)

Valódi Hírek