Örömhír: Egy igazi diktatúrával köt gazdasági szövetséget Magyarország

Csak így tovább!

Vlagyimir Ulahovics, Fehéroroszország magyarországi nagykövete Bihari Katalinnal, Magyarország Külgazdasági és Külügyminisztériumának helyettes államtitkárával folytatott megbeszélést

– tudta meg a BelTA Fehéroroszország magyarországi nagykövetségétől.

A lap szerint a felek kereskedelmi és gazdasági kérdéseket vitattak meg, köztük a kereskedelmi és beruházási együttműködések lehetőségeit, illetve „a fehérorosz-magyar együttműködés kiemelt területeit” az ipari és mezőgazdasági, illetve más ágazatokban.

A nagykövetség tájékoztatása szerint

élénk eszmecsere

folyt a belarusz-magyar kereskedelmi együttműködések lehetőségeiről és formáiról.

Fehéroroszország és Magyarország között 1992. február 12-én jött létre diplomáciai kapcsolat, 2000 januárja óta van Belarusznak magyarországi nagykövetsége, a minszki magyar nagykövetség pedig 2007 decemberében nyílt meg.

Júniusban a Belarusz Védelmi Minisztérium arról számolt be, hogy a Nemzetközi Katonai Együttműködésért felelős osztály vezetője, Valerij Revenko ezredes találkozott a magyar nagykövetség katonai attaséjával, Zákány László ezredessel. A megbeszélés témája akkor a „belarusz-magyar viszony volt a katonai szférában”, a felek pedig „megosztották egymással a nézeteiket a kelet-európai katonai-politikai helyzetről”.

(via 444.hu)

Valódi Hírek