Ez gyors volt: Annyian bírálták Ujhelyi ostoba ötletét, hogy meggondolta magát a politikus

Sokan szólaltak fel ellene.

Fiókban hagyom a népszavazási kérdésemet

az ellenzék megosztottsága miatt

— jelentette be Ujhelyi István hétfői közleményében.

Emlékeztetett, ma reggel a Jobbik hivatalosan is benyújtotta a Nemzeti Választási Bizottságnak a saját népszavazási kezdeményezését hazánk uniós tagságának megerősítése érdekében.

Közölte, az elmúlt órákban ömlöttek hozzá az üzenetek, amelyek nagy része örült annak, hogy az MSZP az akció- és kezdeményező képességét mutatva megmozdult, ugyanakkor a sok száz komment és a véleményvezérek által írt posztok megmutatták: a javaslata megosztja az kormányváltást akaró, az európai Magyarországot féltő tábort.

Nem egy általunk kezdeményezett népszavazás fogja kiszakítani Magyarországot az Európai Unióból, hanem a nép szembefordulása, a hangulatának radikális megváltozása, amelyet

a Fidesz évek óta mérgez és naponta szondáz.

Ujhelyi úgy látja, ha sikerrel jár a hazugságra épülő fideszes agymosás, akkor a hatályos törvények szerint meg sem kell kérdezni a választókat arról, hogy akarnak-e az európai közösség tagjai maradni, mert a fideszes kétharmad – több millió megtévesztett ember tapsa mellett – saját maga dönt majd az uniós kilépésről.

Arra is kitért, a Momentum részéről a kommentháborúban megjelenő megjegyzés és buta érv, miszerint „Ujhelyi a Fidesz megrendelésére cselekszik” pedig egyszerűen nevetséges, gyalázatos és méltatlan. Ha van EP-képviselő, aki mindig vállalta a rendszerrel szemben való kőkemény konfliktust, akkor az éppen ő, tette hozzá.

Az ország érdekében teszem a dolgom és teszem a jövőben is. Remélem egy év múlva nem fogjuk bánni, hogy az ellenzék ennyire megosztott volt egy ilyen fontos kérdésben

— zárta a közleményét.

Az MSZP-s politikus népszavazási ötletét Cseh Katalin, momentumos EP-képviselő és Vásárhelyi Mária szociológus is bírálta.

(via 24.hu)

Valódi Hírek