Élesen bírálta az MSZP-s Ujhelyi István ostoba húzását a momentumos Cseh Katalin

Hasonlóan jött létre a Brexit is.

Nemrég jelentette be Ujhelyi István, hogy népszavazást kezdeményez Magyarország EU-tagságáról. A szocialista politikus a döntését azzal indokolta, hogy szerinte „meg kell erősíteni” Magyarország európai uniós tagságát.

Mint ismert, hasonló elven alapult az egyébként uniópárti David Cameron brit miniszterelnök referenduma, amely váratlanul enyhe Brexit-párti többséget hozott a szigetországban. A népszavazást követően Cameron lemondott posztjáról, és Theresa Maynak adta át a helyét. Azóta Nagy-Britannia már a harmadik miniszterelnökét fogyasztotta el rövid idő alatt, legutóbb Boris Johnson mondott le a kormányfőségről.

Ujhelyi István kezdeményezésére reagálva Cseh Katalin éles hangú bírálatot írt Facebookján. A Momentum EP-képviselője közölte, pártja nem támogatja a szocialista politikus ötletét.

Teljesen fölösleges politikai hazardírozas népszavazást kezdeményezni Magyarország EU-tagságáról. Tagok vagyunk és azok is akarunk maradni – még a Fidesz-szavazók többsége is.

De ahogy David Cameron és a britek példája megmutatta, el lehet veszteni egy megnyertnek tűnő népszavazást is, különösen válságban. És

Magyarország még a briteknél is sokkal többet veszítene a tagság feladásával: a jövőnket.

Tehát nem fogjuk támogatni ezt a népszavazást. Magyarország uniós tagságát pedig természetesen igen.


.

Kele János, a Momentum elnökségi tagja is reagált Ujhelyi referendum-kezdeményezésére. A politikus kemény szavakkal illette az MSZP-politikus veszélyes tervét.

Magyarország az EU teljes jogú tagja. Ennek a tagsági viszonynak a megkérdőjelezését bedobni a politikai aréna napirendjének kellős közepébe, és valós, súlyos téttel bíró vita tárgyává tenni,

több mint bűn

— óriási hiba. Egyszerűen nem éri meg egy hatalmas nemzeti sorstragédia kockázata pusztán azért, mert néhány, az irrelevánssá válástól rettegő politikai szereplő ebben az ügyben most saját visszakapaszkodásának lehetőségét látja„.


.

Valódi Hírek