Kegyetlenül kiakadt Ujhelyi István ostoba húzásán a neves szociológus

Kontraproduktívnak és életveszélyesnek nevezte az ötletet.

Ujhelyi István népszavazási ötletére reagált Vásárhelyi Mária szociológus.

Nem a szociólogus az első, aki bírálja a szocialista politikus bejelentését, tegnap már a momentumos Cseh Katalin is reagált.

A szociológus bejegyzését változtatás nélkül közöljük.

Tényleg megáll az ész és minden seregi! Hogy juthat valakinek eszébe egy ennyire kontraproduktív és életveszélyes ötlet, mint hogy népszavazást rendezni az Uniós tagságról.

És miféle önző, nárcisztikus elképzelés,

hogy egy ilyen súlyú kérdésről nem egyeztetnek a többi ellenzéki párttal?

Egy ilyen népszavazás a jelenlegi médiahelyzetben

100 százalékig

a fidesz malmára hajtja a vizet. Hónapokon keresztül attól lesz hangos a médiumok 90 százaléka, hogy a fidesz EU párti, csak éppen nem a föderális EU-t támogatja, hanem a nemzetek Európáját. Amelynek alapja a nemzetek szuverenitása vagyis az, hogy EU csupán egy gazdasági és ne érték közösség legyen, ahonnan jön a lóvé, de nem szólnak bele sem abba, hogy milyen a politikai rendszer, sem abba, hogy hogyan lopják el a pénzt.

És ez nyilvánvalóan nagyon fog tetszeni a többségnek. Mert a többség ugyanúgy képzeli el az Uniót, ahogy a fidesz. Amikor azt mondják az emberek, hogy EU-pártiak, akkor a többségük erre gondol. Arra, hogy az Unió egy bankjegy kiadó automata.

A kormány nem fog Uniós ellenes kampányt folytatni, csupán az EU „megjavítását” fogja népszerűsíteni, ahogy a csövön kifér. Hatalmas lehetőség a kormánypártoknak, ezért aztán át fog menni a kérdés a Választási Bizottságon és az AB-n is, ha odakerül, hiszen tudjuk, hogy mindkét intézmény az kormány csicskája.

Az pedig csak hab lesz a tortán a fidesz számára,

hogy eltereli a figyelmet arról, ahogy a szakadék felé támolyog az ország.

És ott lesz egy eleve megosztott ellenzék, majdnem nulla médiafelülettel, ahol mindenki mást fog mondani. Közben a Mi hazánk EU ellenes kampányt fog folytatni, a Jobbiknak nevezett párt maradvány pedig a fidesz mantráját fogja nyomni. A népszavazás

érvénytelen lesz, mert nincs valódi tétje,

hiszen nyilván nem a magyarok döntik el, hogy hogyan működjön az EU, viszont hatalmas megerősítést fog kapni a fidesz önző, erkölcstelen, haszonleső, antiszolidáris Európa politikája, amely ha megvalósulna, akkor garantáltan az Unió végéhez és Európa eljelentéktelenítéséhez vezetne. Ennél magasabb labdát nem lehet feladni Orbánéknak, amit úgy fognak leütni, hogy attól kódulunk.

Követelem, hogy vonják vissza a népszavazási indítványt!

Valódi Hírek