Túl sok volt a nőnek öltözött férfi: Bezárhat Budapest egyik legikonikusabb színháza

Már régóta szúrta a szemét a Fidesznek.

„Jelen pillanatban úgy áll a helyzet, hogy a következő hetekben az Átrium utolsó előadásait láthatják, akik jegyet váltottak rá. Az utolsó Az Őrült Nők Ketrecét, az utolsó Igenist, az utolsó Isteni végjátékot… és így tovább. Nem tudjuk tovább tartani a színházat.”

– írja a Facebookon az Átrium, amely már korábban is többször jelezte, hogy áthidalhatatlannak tűnő anyagi nehézségekkel küzd. Mint írják, a mai naptól az Átrium csapatának sok tagja a felmondási idejét tölti.

Az Átrium finanszírozása akkor került először veszélybe, mikor a kormány pár évvel ezelőtt

eltörölte a kulturális taót,

amivel főleg a független és magánszínházak kerültek nehéz helyzetbe. A legrosszabbul talán az Átrium járt, a tao helyére beígért kompenzációs támogatás keretében ugyanis mindössze a korábban befolyt összeg töredékét ítélték meg a színháznak. Azóta az Átriumnál többször megkongatták a vészharangot, a mostani, végérvényesnek tűnő közlemény alapján a helyzet tényleg tarthatatlanná vált.

A színház utoljára alig kéthete került be a hírekbe, amikor a Magyar Nemzet „kiderítette”, hogy van olyan színdarabuk, amelyben transzvesztiták szerepelnek.

(via 24.hu/hvg.hu)

Valódi Hírek