Megfricskázta Alföldi Róbert az Operaházban elszabadult Ókovács Szilversztert

Még mindig nincs vége.

Mint ismert, hatalmas botrányt váltott ki a napokban, hogy Ókovács Szilveszter főigazgató a Carmina Burana előadások közben félórás szünetet rendelt el, hogy ezzel növelje az Operaház büfébevételét. Minderről maga a karmester számolt be közösségi oldalán. Bogányi Tibor közölte: a jövőben nem dirigálja tovább a darabot.

Többen is megszólaltak

Az ügyben megszólalt az Operaház vezetéséért tavaly pályázó Miklósa Erika nemzetközi hírű operaművész is, aki kemény szavakkal kritizálta Ókovács botrányos lépését. Arról is beszámoltunk, hogy Gábor György filozófus frappáns jegyzetben kommentálta a történteket.

Az üggyel kapcsolatban az Átrium is szellemes bejegyzéssel reagált a közösségi oldalán. Többek között azt írták, az előadásközi szüneteknél a vécé is zárva lesz, hogy ne rontsa a büfé forgalmát. Tehát csak előadás előtt és után lehet pisilni – viccelődtek bejegyzésükben.

Alföldi Róbert nem csak beszélt

A történtek óta már sok színház és előadó is reagált a közösségi médiában, azonban – hívta fel a figyelmet a colore.hu – Alföldi Róbert is megszólalt e hét szerdán, ugyanis az Átriumban bemutatott

Isteni végjáték című előadás közepén spontán büfészünetet rendelt el.

„Bevételre van szükségünk, nem jöttek meg az EU-s pénzek a Mennyországba, úgyhogy muszáj egy kicsit termelnünk. Hat darab mignon a büfében 750, itt én ezerért adom!

Nem viccelek, addig nem megyünk tovább, míg a hat darab el nem kel”

– jelentette be a színpadról Alföldi.

„Na versengés van, ki ad érte többet? 1200-t ad érte. Tovább, van még egy mignon, ki ad érte többet? 2000! Ki ad többet kétezernél?”

– poénkodott a színpadon Alföldi Róbert, aki két kollégája segítségével vezényelte le az Ókovács ihlette árverést.

Kapcsolódó:

Kitört a botrány az Operaházban: Lemondott a karmester Ókovács Szilveszter dermesztő húzása miatt

Valódi Hírek