Kálmán Olga: Ne az emberek, hanem a kormány fizesse meg az elhibázott politika árát! (+videó)

Nagyon kiakadt Orbán durva megszorító csomagja miatt.

Sajtótájékoztatóban reagált Kálmán Olga, a Demokratikus Koalíció frakcióvezetője Gulyás Gergely kormányinfón tett bejelentéseire, amit Nagy Márton gazdasági miniszerrel közösen tartottak meg csütörtökön.

A Kormányinfón a kivetni szándékozott sarcokat részletezték, miután Orbán Viktor háborús veszélyhelyzetet rendelt el, és a kormányzó párt belengette a különadók kivetésének tervezetét, igaz még csak szóban. Orbán szerdán tett bejelentése után drámai mértékben bezuhant a forint és a gazdasági elemzők is tanácstalanok a jövővel kapcsolatban.

Nos, nincs több találgatás, Gulyás Gergely és Nagy Márton mai Kormányinfója megerősítette, hogy a Fidesz megszorító intézkedéseket vezet be — kezdte Kálmán Olga sajtótájékoztatóját.

„A kormány újabb különadókat vet ki, amelyeket végül az emberek fognak megfizetni”

— figyelmeztetett Kálmán Olga, majd hozzátette: az életünk számos részét fogja drágábbá tenni a Fidesz. Növekedni fognak a banki díjak, a költségek, a biztosítási díjak, drágábbak lesznek a gyógyszerek, és drágább lesz a repülés is — sorolta, majd rámutatott:

„Nevezzük nevén: ez egy megszorítócsomag”.

A politikus hangsúlyozza: elkezdődött a Fidesz által eddig kézzel-lábbal cáfolt kormányzati megszorítás. A Demokratikus Koalíció felháborítónak és elfogadhatatlannak tartja a Fidesz megszorító csomagját. Az újabb megszorító csomag, újabb drágulást fog eredményezni. A DK elutasítja, hogy a törvénytelen kormány az emberekkel fizettesse meg az elhibázott gazdaságpolitikája összes költségét. A DK szerint Orbán Viktor és a Fidesz hibái miatt, Orbán Viktornak és a Fidesznek kellene fizetnie, nem a magyar embereknek

— mondta a politikus, majd hozzátette:

„Ha lenne igazság Magyarországon, akkor ennek a válságnak a költségeit, a válság okozói fizetnék”

A politikus kiemeli: a törvénytelen Orbán-kormány egyetlen forint különadót sem vetett ki az ország leggazdagabb oligarchájára, Mészáros Lőrincre, sem milliárdos vejére, Tiborcz Istvánra, és úgy általában is megkímélte a kormányzat a különadóktól a fideszes elitet.

A Demokratikus Koalíció szerint Orbán Viktor elhibázott gazdaságpolitikáját, nem a magyar embereknek kellene megfizetniük, hanem azoknak akik ezt a válságot előidézték, így Orbán Viktornak és a teljes fideszes elitnek.

Videó:

(Demokratikus Koalíció/Facebook)

Valódi Hírek