FRISS: Orbán bejelentette a bankok és multicégek extra adóit a háborúra hivatkozva

Vajon ki fogja az egészet megfizetni a végén?

Az elhúzódó háború és a brüsszeli szankcióspolitika drasztikus áremelkedésekhez vezet – mondta szerdai rendkívüli videójában Orbán Viktor.

A rezsicsökkentés védi a családokat, de az energia ára tovább emelkedik, ezért egyre nehezebb és költségesebb megvédeni a családokat, ráadásul a honvédséget is haladéktalanul meg kell erősíteni – magyarázta.

Orbán szerint az emelkedő árak révén a bankok és a nagy multicégek nagyobb haszonra, extraprofitra tesznek szert.

A kormány úgy határozott, hogy létrehoz egy rezsivédelmi és egy honvédelmi alapot hoz létre, innen fizetik a rezsicsökkentést és finanszírozzák a honvédség megerősítésének költségeit.

„A kormány kötelezi a bankokat, a biztosítókat és a nagy kereskedelmi láncokat, az energiaipari és kereskedő cégeket, a telekommunikációs vállalatokat és a légitársaságokat, hogy az extraprofitjuk jelentős részét ebbe a két alapba fizessék be.”

– jelentette be Orbán.

A családokat, a nyugdíjasokat, a munkahelyeket és a rezsicsökkentést az elhúzódó háborús helyzetben is megvédi a kormány. A részletek és a számok a csütörtöki kormányinfón következnek – zárta a Facebookon közzétett videóját Orbán Viktor.

A kormány éjféltől bevezette a háborús veszélyhelyzetet, ez az első intézkedés, amelyet annak apropóján meghozott.

Videó:

(via, hvg.hu)

Kapcsolódó:

Orbán Viktor: Háborús veszélyhelyzetet hirdet a kormány éjféltől

 

Valódi Hírek