Kiszivárgott belső levél: Már Lukácsi Katalin is rossz vezetőnek tartja Márki-Zay Pétert

Jó ember, de nem jó vezető.

Ahogy arról mi is beszámoltunk, nem csatlakozik Márki-Zay Péter új pártjához Lukácsi Katalin, a Mindenki Magyarországa Mozgalom lemondott elnökségi tagja sem, aki egyúttal azt is bejelentette, nem indul újra az MMM közelgő tisztújításán.

Az atv.hu szerkesztőségéhez most eljutott az a belső levél is, amelyben Lukácsi közölte döntését a Mindenki Magyarországa Mozgalom és a Kossuth Körök tagjaival.

A portál megkeresésére Lukácsi megerősítette, hogy a levelet valóban ő írta.

A levélben Lukácsi többek között azzal magyarázza döntését, hogy komolyan gondolja azt, miszerint most a számvetés ideje van, ez pedig nála még nem ért véget, ezért felelősséggel nem tud komolyan elköteleződni.

Az okok között említi továbbá azt is, hogy a Mindenki Magyarországa Mozgalom és a Kossuth Körök jelenlegi vezetésével sem érzi, hogy együtt tudna dolgozni, mert már a kampány ideje alatt is komoly nézetkülönbség volt közöttük.

Lukácsi levelében nehezményezte például azt, hogyan viselkedett Tikk László, az MMM elnökségi tagja, valamint Tímár Áron operatív vezető a velük politikai szövetségben lévő pártokkal, valamint a Márki-Zay Péter által felkért központi kampánystábbal.

Ezt az egyre mélyülő ellentétet pedig szerinte csak tovább fokozta Gurzó Ákos is (ő volt Márki-Zay Péter kampányfőnöke az előválasztási kampányban).

Lukácsi Katalin továbbá azt is elhibázottnak tartja, hogy éppen most, ilyen röviddel a súlyos választási vereség után alapít új pártot Márki-Zay Péter.

Szerinte

a döntés elsietett,

és a jelét sem látja annak, hogy az új formáció szervezői érdemi tanulságokat vontak volna le az április 3-i eredményből.

Lukácsi Katalin a döntését azzal is magyarázza, hogy bár szerinte Márki-Zay Péter egy jó és tisztességes ember, de

nem tartja őt jó vezetőnek.

Szerinte akkor válhatna azzá, ha egy időre hátrább lépne az országos politizálástól. Lukácsi szerint Márki-Zaynak komoly önvizsgálatot kellene tartania ahhoz, hogy nehogy tehertétele legyen a magyar közéletnek.

Kapcsolódó cikkeink:

Kiderült: A közeli ismerői szerint is akarnok, nárcisztikus, összeférhetetlen Márki-Zay személyisége

.

Áll a bál: A Mindenki Magyarországa Mozgalom nem támogatja Márki-Zay pártalapítását

.

(via atv.hu)

Valódi Hírek