Dobrev Klára keményen helyretette Orbánt: Megcáfolta ocsmány hazugságát az uniós támogatásról

Semmi sem igaz abból, amit mond.

Egy ideje már tudni lehet, hogy az Európai Unió Orbánék korrupciója és a jogállamiság megsértése miatt visszatartja a Magyarországnak járó több ezer milliárdos támogatást. A napokban azonban a kormány bejelentette, hogy mégis sikerült elérnie, hogy pénzt kapjunk EU-tól.

Dobrev Klára, ahogy korábban is, péntek reggel megírta, hogy ebből semmi sem igaz, kizárólag az ukrán menekültek megsegítésére kaptunk pénzt, Orbánnék egy fillérhez sem jutottak. A teljes posztot itt olvashatod:

„Orbánék már megint hazudnak. Szó sincs róla, hogy az EU Bizottság az ő közbenjárásukra folyósítana pénzt Magyarországnak.

Az Európai Unió fejlesztési alapjaiból nekünk járó több ezer milliárdnyi támogatást az ország továbbra sem kapja meg. Erről pedig csak és kizárólag Orbán Viktor tehet. Mert olyan elnyomó rendszert épített, amelynek lételeme a gátlástalan lopás, az Unió támogatásainak lenyúlása a család és a haverok javára.

Az a 300 millió euró, amivel ma a kormány büszkélkedni próbál, nem Orbánnak, hanem csakis az ukrán menekülteknek szól. Csak azért kapjuk, hogy segíthessünk a háború áldozatainak, akiknek azonnali segítségre, élelmiszerre, gyógyszerre, fedélre van szüksége.

Ezzel szemben Orbán Viktor minap küldött, szégyenteljes, kuncsorgó levelét, amelyben az Unió által lassan egy éve visszatartott fejlesztési támogatásokért könyörgött, az EU már vissza is dobta.

Azt a pénzt, amire a COVID-válság után az ország újjáépítése érdekében égető szükségünk van, akkor kaphatjuk meg, ha április 3-án végleg elzavarjuk Orbánt, és felszámoljuk a Fidesz tolvaj rendszerét.

Együtt helyre fogjuk állítani a jogállamot, visszaszerezzük az EU támogatásait, és azoknak adjuk, akiknek az Unió eleve szánta őket: a magyar polgároknak, önkormányzatoknak, az iskoláknak, a kórházaknak, a civil szervezeteknek, és a tisztességes kisvállalkozásoknak.”

Valódi Hírek