Fondorlatos: Varga Judit már most az uniós megfigyelőkre keni az áprilisi választási csalásokat

Üdv a Fidesz párhuzamos valóságában!

Ahogy arról beszámoltunk, teljes körű választási megfigyelést tervez az április 3-ai magyar választásokra az Európai Biztonsági és Együttműködési Értekezlet Demokratikus Intézmények és Emberi Jogok Hivatala.

Ilyenre eddig az európai uniós tagállamok közül mindössze a legfejletlenebb Bulgáriában volt szükség.

Januárban igényfelmérő delegáció érkezett Magyarországra, amely a választásokhoz kapcsolódó jogszabályokat és intézményi rendszert tanulmányozta, emellett pedig a különböző politikai oldalak szereplőivel, illetve az állami szervek képviselőivel beszélgettek.

A személyes tapasztalatok alapján úgy döntöttek, nem elég csupán a választások napján korlátozott delegációval részt venni a megfigyelésben, mivel nem győződtek meg arról, hogy a rendszer garanciát ad a visszaélések ellen. Emiatt

18 hosszú távú megfigyelő érkezik,

akik a választások előtt egy hónappal elkezdik ellenőrizni a választásokhoz kapcsolódó politikai folyamatokat.

Varga Judit Facebook-oldalán reagált a hírre:

Sok szeretettel várjuk Magyarországra az EBESZ megfigyelőit! 🤗

➡️ Az Európai Biztonsági és Együttműködési Szervezeten belül működő Demokratikus Intézmények és Emberi Jogok Hivatala teljes körű választási megfigyelési misszió kiküldését javasolta a 2022-es magyarországi választásra.

🤔 A baloldal már affektál a hír hallatán, miközben nincs ezzel semmi gond. Az elmúlt években is jelen voltak hasonló missziók hazánkban, sőt mi is előszeretettel küldünk megfigyelőket más országokba.

Bevett szokás, rutin.

📌 Egy dolog biztos: egy szabad, tiszta és demokratikus választásnak lehetnek majd szemtanúi az EBESZ munkatársai, viszont ez csak akkor valósulhat meg teljes mértékben ha

missziójuk során nem próbálnak beavatkozni a magyar választásokba.

Bízunk abban, hogy látogatásuk ideológiai és politikai elfogultságtól mentes lesz. Várjuk őket sok szeretettel gyönyörű országunkban!

Valódi Hírek