Bizonyíték van rá, hogy Schadl György cinkosa volt az egykori helyettes államtitkár, de ő erre nem emlékszik

Kihagy az agya.

Jeney Orsolya, a KIM egykori igazságügyi és magánjogi jogalkotásért felelős helyettes államtitkára nem emlékszik arra, hogy egy protekciós vizsgázóról egyeztetett a tavaly letartóztatott Schadl Györggyel — derült ki szerdán a 444 cikksorozatának legújabb részéből.

Jeney Répássy Róberttel együtt távozott az államtitkári posztról még 2015-ben, akkor nevezték ki Schadl Györgyöt a Magyar Bírósági Végrehajtói Kar első elnökének.

Répássy helyére érkezett Völner Pál a minisztériumba.

Jeney kormányzati szolgálati jogviszonya 2017 augusztusában szűnt meg végleg közös megegyezéssel, ekkor alakította meg saját végrehajtói irodáját egy Városmajor utcai székhelyen.

A háznak három bérlője van: Jeneyn és egy másik kollégáján kívül egy M. Eszter nevű végrehajtó is itt bérlő, aki a gyanú szerint

hivatali vesztegetést követhetett el,

amikor tízmilliókat adott át Schadl Györgynek a kinevezése érdekében.

Jeney Orsolya más módon is kapcsolatban állt a Völner-botrány kulcsfigurájával: mindketten óraadók voltak a 2011-ben indult a Pécsi Tudományegyetem és a Végrehajtói Kamara közös szakképzésén.

Később Jeney Schadl Györggyel együtt tagja lett a Végrehajtói Kar ötfős elnökségének.

Kettejük egyik lehallgatott telefonbeszélgetéséből derült ki, hogy Jeney is segített Schadlnek bizonyos vizsgázók protekciós vizsgáztatásában.

A lap szerint Jeney elkérte a nevet annak, akire oda kell figyelni, majd Schadl kisvártatva visszahívta azzal, hogy mindenképpen sikerülnie kell annak a vizsgának,

„mert itt nem hibázhatnak”.

A 444 felhívta Jeney Orsolyát, aki arra hivatkozott, hogy a végrehajtási törvény miatt nem nyilatkozhat. Miután szembesítették azzal, hogy a neve ott van a Schadl-ügy nyomozati anyagában, közölte, hogy erről nem tud.

Az újságíró elmondta neki, mi áll a telefonbeszélgetés leiratában, erre Jeney azt felelte:

„bocsásson meg, nem emlékszem. Nem, nem.

De nyilván, ha oda kerül a sor, hogy én megkeresést kapok, akkor

lehet, hogy fogok válaszolni,

de azt tudom mondani, hogy nem emlékszem ilyenre”.

 

Valódi Hírek