Dagad a botrány: Négyszemközt is megzsarolta a kormánybiztos az Országos Roma Önkormányzat elnökét

Agócs János szerint le is hallgatták őket, az ORÖ feljelentést tesz.

Ahogy arról beszámoltunk, a Népszava birtokába jutott egy hangfelvétel, amelyen Sztojka Attila romaügyi kormánybiztos az Országos Roma Önkormányzat Lungo Dromhoz tartozó képviselőit próbálja megvesztegetni és fenyegetni.

Szombaton Hadházy Ákos nyilvánosságra hozta a felvételt, amelyen Sztojka különböző előnyöket, illetve támogatásokat helyez kilátásba, amennyiben a kormánynak kedves jelölt lesz a listavezető.

A listavezetőn egyetlen parlamenti mandátum múlik, ami szoros végeredmény esetén

döntő jelentőséggel bírhat.

Szombaton az Országos Roma Önkormányzat elnöke, Agócs János a Népszavának adott interjújában elmondta: Sztojka négyszemközt is próbálta őt megzsarolni.

„Most már elmondom: pár hónappal ezelőtt volt egy négyszemközti beszélgetésem Sztojka Attilával, mikor is ő kijelentette, ha nem támogatom a jelöltjét, Farkas Félixet, akkor mindent elkövet annak érdekében, hogy ellehetetlenítsen”

— mondta. Hozzátette: beszélt olyanokkal, akik részt vettek azon a találkozón, amelyen a hangfelvétel készült, a felvétel hitelességéhez pedig szerinte nem fér kétség.

„Felmerülhet a hivatali visszaélés, vagy például a szavazatvásárlás gyanúja. Jogászokkal aprólékosan áttanulmányozzuk a két és fél órás hangfelvételt, aztán

feljelentést teszünk.

Egyértelmű, hogy kívülről akarják befolyásolni a működésünket”

— közölte, hozzátéve: szerinte őt és az ORÖ képviselőit is lehallgatják, ezért be fogják vizsgáltatni a telefonjaikat.

A tavaszi parlamenti választással kapcsolatban elmondta: ha a roma nemzetiségi lista vezetőjeként bekerül az Országgyűlésbe, akkor független képviselő lesz

 

Valódi Hírek