Friss: Nyilvános a botrányos hangfelvétel, amin a kormánybiztos zsarolja és fenyegeti a roma képviselőket

Itt meghallgathatod.

Beszámoltunk arról, hogy a Népszava birtokába jutott egy hangfelvétel, amelyen Sztojka Attila romaügyi kormánybiztos az Országos Roma Önkormányzat Lungo Dromhoz tartozó képviselőit próbálja megvesztegetni és fenyegetni.

A felvétel egy budapesti szállodában készült, és az derül ki belőle, hogy feltételt szabott a támogatásoknak a kormánybiztos: ezeket az összegyűlt képviselők akkor kapnák meg,

ha a kormánynak kedvező jelölt lenne a listavezető.

A felvétel egy pontján burkolt fenyegetés is elhangzik:

“BM-esként mindenkiről tudok sok mindent.

Azt is tudom, hogy mikor beszélt kivel, meg hogyan”

— mondja Sztojka, aki egyébként a Belügyminisztériumban dolgozik.

Hadházy Ákos most nyilvánosságra hozta a felvételt, amelyből más botrányos dolgok is kiderülnek, arról is beszélgetnek például, hogyan darálták le Farkas Flóriánék a Híd a munka világába program dokumentumait.

A felvételt bejegyzésére kattintva tudod meghallgatni:

Itt meghallgathatja Orbán romaügyi biztosának (Farkas Flórián utódjának) a beszélgetését, ha Ön fideszes és nem hitte volna el, amit olvas róla. De aki elhitte, annak is érdemes belehallgatnia, néhány dolgot azért kiemelnék belőle, néhány dologról eddig nem is olvashattunk.

1) Sztojka összesen HÁROM FÉLE FIZETETT ÁLLÁSSAL ÍGÉRI KIFIZETNI, AKIK „ITT VANNAK”, „ENNÉL AZ ASZTALNÁL ÜLNEK”,”MINÁLUNK VANNAK” (a találkozón a lungo dromos, kormányhoz hű képviselők vettek részt) a) az ÉRETTSÉGI NÉLKÜLI KÉPVISELŐK HAVI 100EZERÉRT „KULTURÁLIS REFERENSEK” LESZNEK VALAMI KÖZÉLETI AKADÉMIÁBAN (elhangzik az is, hogy ez már rövid ideig tart, de majd a választás után meghosszabbítják) b)AZ ÉRETTSÉGIZETTEK „MENTOROK ” LESZNEK NAGYOBB PÉNZÉRT c) AKIK ITT VANNAK, „EGYEDI TÁMOGATÁST” IS KAPHATNAK

2)Ha kicsit is belegondolunk, ez teljességgel védhetetlen. Akik megpróbálják védeni, arra hivatkoznak, hogy Sztojka — a magnófelvételtől tartva — azért hozzáteszi, hogy nem akar ő „senkit megvenni”, az állásokért „tisztes politizálást” vár.

Csakhogy: A FENTI ÁLLÁSOK KIOSZTÁSÁNÁL TÖRVÉNYESEN EGYSZERŰEN NEM LEHET FELTÉTEL SEMMILYEN POLITIKAI TEVÉKENYSÉG, ráadásul a KORMÁNYBIZTOSNAK SEMMILYEN JOGKÖRE NINCSEN ELOSZTANI EZEKET A HELYEKET. Harmadrészt a beszélgetésben elhangzik, hogy mit kér cserébe politikailag:

FRAKCIÓFEGYELMET ÉS NYÍLT SZAVAZÁSOKAT (!).

Egy kormánytisztviselő ilyet egyszerűen nem kérhet állásokért cserébe

3)A felvételen vannak még durva dolgok:

— arról is beszélgetnek, hogy Farkas Flóriánék ledarálták a Híd a munka világába program dokumentumait

— a jelenlegi — kormánytól független elnök — 12 bűncselekményt tárt fel a fideszes vezetés időszakából

— Sztojka azt szeretné, azt ígéri, hogy „nem kell majd apránként, ilyen-olyan címszóval pénzekhez jutni, hanem inkább majd megváltoztatják a nemzetiségi törvényt és egyben kap mindenki havi 400 ezret.

Tény az is, hogy Sztojka óvatos volt és a beszélgetés első két órájában nehezebben támadható szöveget nyomott (ha van türelme, a teljeset itt meghallgathatja) mindenféle felzárkoztató programról, amit eddig soha nem csinált meg a Fidesz, mert mindig szétlopták a pénzt. Arról is beszél, hogy az ORŐ-ben sok volt a törvénytelenség — de kérdés, hogy akkor miért nem tesz feljelentést? A beszélgetés vége viszont teljesen egyértelmű: hivatali visszaélés, szavazatvásárlás és zsarolás.

Valódi Hírek