Kiadta első novelláskötetét Kovács Ákos, aki már nem tartja magát zenésznek

Megjelent az „Ezt nem lehet megúszni”.

Novelláskötettel jelentkezett Kovács Ákos – írja az MTI. A Mathias Corvinus Collegiumhoz tartozó MCC Press által kiadott kötet az Ezt nem lehet megúszni címet viseli, és az elmúlt két évtized terméséből tizenhét írást tartalmaz.

Az MTI tájékoztatása szerint az énekes a könyvbemutatón arról beszélt, hogy előbb érdekelt az irodalom, mint a zene.

„Mindig a dalforma foglalkoztatott, katarzist mindig a leírt vagy a színházban kimondott szó hozott számomra.

Nem is tartom magam zenésznek, igaz, folyamatosan zenészekkel dolgozom együtt”

– mondta az 53 éves Kovács Ákos.

A könyvbemutatón Juhász Anna irodalmár méltatta a kötetet, mondván, az írások nagyon mélyre mennek, őszinték, beavatnak a szerző érzéseibe, abba, miként látja ő a világot és saját magát.

Juhász szerint a novellákban benne vannak

„Krúdy utazásai, Tolsztoj, Hrabal hatása, az írásokban szó esik apákról, útkereső férfiról, nőkről, párkapcsolatról, veszteségről, történelemről, de benne van a 21. század is”.

„Ákos rajongással fordul az elemek, az ég, a víz, a szeretet felé” – tette hozzá Juhász Anna.

Kovács Ákos a kötettel kapcsolatban arról beszélt, szerinte mindent úgy tanulunk meg, hogy próbálunk valakinek a nyomdokaiba lépni.

„Ezek jelei tetten érhetők a novelláimban. Updike párkapcsolati konfliktusai biztosan benne vannak, akárcsak Márquez mágikus realizmusa. Sokszor akkor írok, amikor elutazok valahová”

– mondta az énekes.

Ákos beszélt arról is, hogy A taxis című novellájából kisjátékfilmet készít, a forgatás kedden este fejeződött be.

Megjegyezte, hogy ez a novella egy másikat is generált, a Magunk maradtunk címűt, amelyben szülei, nagyszülei levelezéseit is felhasználta.

A kötet szerkesztője, Helfrich Judit elmondta: arra törekedtek, hogy az egész egy történetet mondjon el, de a végén maradjanak ott a nyitott kérdések a folytatásról.

(via mti)

Valódi Hírek