Kiderült, kinek a novelláját filmesíti meg közpénzmilliókból Kovács Ákos

Mégis miből forgasson, ha egyszer az a legjobb?

„Húsz felett van azoknak a klipeknek a száma, amelyeket magam írtam és rendeztem is, mindig is érdekelt a filmezés, erről többször beszéltem már.

Ezúttal forgatókönyvíróként-rendezőként adtam be egy pályázatot kisjátékfilmre.

Saját novellára épülő történetet fogunk filmre vinni, a film producere Háberman Jenő lesz, aki veterán szereplője a hazai filmművészetnek. Ő látott fantáziát az egyik elolvasott novellámban, biztatott, hogy adjuk be filmtervként, és sikerrel is jártunk.

Nagyon várom a munkát, úgy érzem, a Jóisten is erre teremtett, de persze az ítéletet természetesen a közönség mondja majd ki.

— nyilatkozta Kovács Ákos az InfoRádiónak adott interjújában.

Az énekes-dalszerző a Nemzeti Filmintézet által kiírt pályázatán nyert Eperjes Károly és Vidnyánszky Attila filmtervével egyetemben.

Kitért arra is, hogy novelláskötettel is készül a film mellett:

„Átnéztem a régebbi szövegeimet, befejeztem a megkezdetteket, majd újakat is írtam. Jólesik a bizalom, hogy szépirodalommal foglalkozó emberek érdeklődnek iránta és kiadásra érdemesnek tartják.

Szeretnék ezen a területen is bemutatkozni, nagyon várom, hogy milyen fogadtatásra lel ez a megnyilatkozás”

A továbbiakban elmesélte, hogy a járvány ellenére egy percre sem állt le a munka. Bár koncertezés nem volt, szellemi munkájának eredményei hónapról hónapra megjelentek.

Szerdán megjelenő maxi CD-jén például hét dal szerepel, ezek közül azonban csak egy új szerzemény, ebből rögtön két verzió is hallható.

A karanténidőszakot nehezen viselte, mert aggódott a hazáért. Megemlékezett régi barátjáról, Horváth Attiláról, aki gyártásvezetője volt sok klipjének és koncertfilmjének, és fiatalon elhunyt koronavírus következtében. Az ő emlékének ajánlja az új dalt és a hozzá kapcsolódó szöveges videót.

Megemlíti, hogy gimnáziumban végzett lányának nem lehetett ballagása, úgy jár egyetemre, hogy lényegében nem találkozott a csoporttársaival.

Hiányzik neki a közösség élménye és úgy érzi, nem jó az embernek egyedül lenni. Decemberre koncertet tervez, szerinte a koncert fontos, hogy együtt lehessünk.

Az új dal egyébként itt meghallgatható:

Valódi Hírek