Semjén benyújtotta a parlamentnek: Értékes ingatlanokat adnak a Vidnyánszky-maffia kezébe

A színészmúzeumot és a színháztörténeti múzeumot is ingyen megkaphatják.

Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettes a napokban nyújtotta be azt a törvényjavaslatot a parlamentnek, amely szerint újabb értékes épületeket adnának a Színház- és Filmművészeti Egyetemnek (SZFE), illetve az azt fenntartó alapítványnak – írja a napi.hu a parlament honlapjára feltöltött dokumentumok alapján.

Semjén javaslatcsomagja szerint az állam tulajdonából ingyen a Vidnyánszki Attila vezette SZFE-alapítványhoz kerülne „közfeladatai ellátásának elősegítése céljából”

  • az eddig a Petőfi Irodalmi Múzeum tagintézményeként működő Országos Színháztörténeti Múzeum és Intézet (OSZMI),
  • az OSZMI kiállítóhelyeként működő Bajor Gizi Színészmúzeum az ingóságokkal együtt,
  • illetve a színészmúzeum mellett egy külön helyrajzi számon lévő, beépítetlen területet is.

A törvényjavaslat szerint az alapítvány a három ingatlanból kettőt a színészmúzeum melletti beépítetlen területet és az az OSZMI épületét –

el is adhatja.

Az eladásból származó bevételt az alapítvány az „alaptevékenységét szolgáló infrastruktúra-fejlesztési célok megvalósítására köteles fordítani”. Illetve azt a működési költségek finanszírozására nem használhatja fel.

A napi.hu megjegyi az SZFE korábban számos épületet kapott az államtól, így a VIII. kerületben található egyetemi épületet, a Vas utcai, egykori Ódry színpadnak is helyet adó ingatlant, az Akácfa utcai kollégiumi ingatlant, valamint a Rákóczi úti, Uránia Nemzeti Filmszínháznak is otthont adó ingatlant.

Az alapítvány emellett megkapta az Urániát működtető Nemzeti Filmszínház Nonprofit Kft. üzletrészeit is.

(napi.hu)

Valódi Hírek