Döntött az igazgató: Kötelezővé tették a vadászati kiállításon való részvételt egy debreceni általános iskolában

A szülők felháborodtak.

Kedden sajtótájékoztatót tartott Varga Zoltán Debrecenben egy helyi általános iskola előtt. Ennek apropója, hogy több szülő jelezte neki, az Ibolya Utcai Általános Iskola tanulóit arra kötelezték, vegyenek részt a vadászati kiállításon a rendezvény elszálló költségei miatt.

A DK debreceni előválasztási jelöltje kiemelte, a többnapos programsorozatot mentesítették a kötelező járványügyi szabályok alól, ezáltal pedig

veszélynek teszik ki az alacsony átoltottságú diákokat.

Varga azt mondta, a tanulókat biodíszletként használják fel a program megvalósításához, és még diákonként

4 ezer forint hozzájárulást is kértek a szülőktől.

Információi szerint a gyermekek utaztatásáról az iskola szerződést kötött a MÁV-val. A portál kérdésére a politikus azt mondta, nem tudja, hogy Debrecenben vagy az ország más pontján vannak-e még olyan iskolák, ahol kötelezik a diákokat a részvételre.

A képviselőjelölt elmondta, úgy tudja, hogy azoknak a szülőknek, akik nem kívánják gyermekeiket a kiállításra küldeni,

az igazgatónál kell megindokolniuk a döntésüket.

Hozzátette, bár a kirándulás iskola általi megszervezése nem törvénytelen, azt gusztustalannak és életveszélyesnek tartja.

„A gyerekeket ott fogják hajtani nagy tömegben, és bámulják majd a leölt állatok kitömött hulláit, és ki tudja, részegen dülöngélő kokós fideszeseket” — mondta a DK-s politikus, majd hozzátette, szerinte a vadászati kiállítás nem gyerekeknek való.

(Debreciner nyomán)

Valódi Hírek