Direkt36: Aznap kezdték el megfigyelni a Pegasussal az ellenzéki laptulajdonost, amikor cége aláírt a DK-val

Véletlen egybeesés.

A legfrissebb információk szerint lehetséges, hogy Páva Zoltán ellenzéki médiatulajdonos Pegasussal történt megfigyelése összefügg azzal, hogy egy általa vezetett cég dolgozik a Demokratikus Koalíciónak – írja a Direkt36 hétfő reggel.

Az oknyomozó portál szerint ugyanis Páva okostelefonját március 16-án törték fel az izraeli fejlesztésű kémszoftverrel. Éppen azon a napon, amikor a parlament honlapjára felkerültek adatok arról, hogy az EagleEye-Marketing Kft. szerződést kötött a DK parlamenti frakciójával közösségi médiás tanácsadásra.

A cég részéről a szerződés aláírója Páva Zoltán volt.

Múlt héten mi is beszámoltunk arról, hogy kiderült, idén tavasszal a volt MSZP-s politikus, jelenleg az erősen kormánykritikus Ezalenyeg.hu nevű oldalt kiadó laptulajdonos, Páva Zoltán ellen is bevetették a Pegasus-kémszoftvert.

A két nemzetközi kutatócsoport – az Amnesty International nemzetközi jogvédő szervezet és a Citizen Lab nevű kanadai labor – által végzett vizsgálatok pedig kimutatták, Páva készülékén

idén március 16. és 24., valamint május 23. és 27. között volt jelen a kémszoftver.

Páva korábban a Direkt36-nak azt mondta, hogy nem érti, miért ebben az időszakban állt megfigyelés alatt, ugyanis abban az időben semmi különös nem történt vele.

A DK-val való szerződés azért nem merült fel számára a megfigyelés okaként, mert azt már előző év végén megkötötték, és január elsejével el is kezdtek dolgozni a frakciónak. A laptulajdonosnak arról nem volt tudomása, hogy

március 16-án kerültek fel a szerződés adatai a parlament honlapjára.

Páva telefonját a vizsgálatok szerint március 16-án 11:52 perckor törték fel.

A DK pártigazgatója, Sebián-Petrovszki László a Direkt36-nak elmondta, hogy azért kerültek fel a szerződésadatok később a parlament honlapjára, mert erre minden évben csak akkor nyílik lehetőség, amikor az Országgyűlés Hivatala befejezi a frakciók előző évi gazdálkodásának lezárását.

Sebián-Petrovszki hozzátette, hogy évek óta érzékelik, hogy a kormánypárti média nagy érdeklődéssel követi az ellenzék, illetve a DK közösségi médiás tevékenységét.

„Ezek a témák állandóan visszatérő panelek a jobboldali sajtóban” – mondta a DK-s pártigazgató.

(Direkt36 nyomán)

Valódi Hírek