Eldőlt: Megépül a futballstadion Pécsen és kétszer annyiba fog kerülni, mint eddig tervezték

A létesítmény önfenntartó lesz és a Bozsik Stadionról fogják mintázni.

Eldőlt, hogy megépül a Pécsi MFC új stadionja, amely a város peremén fog megépülni – derült ki az ATV Híradóból.

A portál azt írja, a felújított létesítmény 8500 néző befogadására lesz képes. Holott, a magyarfutball.hu oldalán közzétett adatok szerint a pécsi stadionban rendezett NBII-es mérkőzéseket 2021-ben legfeljebb 2500-an látogatták:

Fotó: magyarfutball.hu

A júniusban a sajtóbeszámolók még arról szóltak, a létesítmény kb. 10-12 milliárd forintba fog majd kerülni, az ATV viszont most ennek duplájáról,

24 milliárd forintról számolt be.

A portál azt írja,

a tervek szerint a Bozsik stadion mását szeretnék egy az egyben felépíteni Pécsen, a cél pedig az, hogy a létesítmény önfenntartó legyen.

Máté János, a Pécsi Sport Nonprofit Zrt. az ATV-nek elmondta, a fenntarthatóság érdekében növelni szeretnék a bérbeadható hasznosítható területek nagyságát a jelenlegi Bozsik stadionhoz képest, illetve az egész területet úgy akarják megtervezni, hogy a létesítményt minél gazdaságosabban tudják működtetni.

A stadion építésének a tervek szerint az ősz folyamán kezdenek neki, hogy a létesítményt egyszerre adhassák át a közelben épülő idősebb Dárdai Pál fociakadémiával.

Korábban mi is beszámoltunk róla, a kormány júniusban Kásler Miklós emberi erőforrások minisztert bízta meg Pécsi Mecsek Futball Club nevű stadion megépítésével.

Kásler mellett Bártfai-Máger Andrea lesz felelős a projektért, Varga Mihálynak pedig a szükséges források biztosításáról kell gondoskodnia.

Hoppál Péter, Pécs fideszes parlamenti képviselője egyébként októberben jelentette be, hogy a kormány hagyta jóvá a stadion megépülését.

Hargitai János kormánypárti képviselő ugyanis május óta lobbizott Orbán Viktornál a stadion megépüléséért, Orbán végül nyár közepén “a pécsi labdarúgás tisztelőjeként” bólintott rá a beruházás megvalósulására.

A miniszterelnök egyetlen feltétele az volt, hogy a pécsi futballcsapat bejusson az NB II-be.

Mivel ez megtörtént, elhárult az egyetlen akadály a beruházás megvalósulása elől.

(atv.hu nyomán)

Valódi Hírek