„Lejárt a türelmi idő” — Parragh László azonnali lemondását követeli a DK a melegeket sértő kijelentései miatt

A párt elfogadhatatlannak tartja, hogy az ügynek semmilyen következménye nem lett.

Beszámoltunk róla, hogy Parragh László, a Magyar Kereskedelmi- és Iparkamara elnöke, a miniszterelnök főtanácsadója hétfőn az Országos Szakképzési Tanévnyitó ünnepségen arról beszélt, nem szeretné, ha a kisfiát egy olyan tornatanár segítené fel a kötélre, aki egyébként a fiúkat szereti.

“Azt már nehezen viselem, amikor mondjuk a 9 éves kisfiamat a tanár úgy segíti fel a létrán vagy a kötélen, hogy egyébként tudom róla, hogy a fiúkhoz vonzódik”

– fogalmazott a kamara elnöke.

Parragh László melegeket sértő, homofób kijelentését később a Pedagógusok Szakszervezete mellett Novák Katalin családügyi miniszter is elítélte.

Dávid Ferenc, a DK gazdasági szakértője pénteken kiadott közleményében viszont az ellen szólalt fel, hogy az ügynek semmilyen következménye nem lett.

„Parragh László nem hogy nem távozott posztjáról, de még csak bocsánatot sem kért.

A Demokratikus Koalíció szerint lejárt a türelmi idő, Parragh Lászlónak haladéktalanul távoznia kell vállalhatatlan kijelentése miatt.

Elfogadhatatlannak tartjuk, hogy ma Magyarországon következmények nélkül lehet súlyosan kirekesztő kijelentéseket tenni, ennek itt az ideje véget vetni.

Mi, európai magyarok a 2022-es kormányváltás után véget vetünk a gyűlöletnek és kirekesztésnek, és egy szabad, nyitott, európai Magyarországot teremtünk”

– írta Dávid Ferenc.

 

Valódi Hírek