Novák Katalin elítélte Parragh László melegeket alázó kijelentéseit (+videó)

Szerinte nem megengedhető az, hogy valaki ilyen kijelentést tegyen.

„Mélységesen helytelen, amit ő mondott, én ezzel nem értek egyet,

és abban a kormánynak is mindig határozott volt az álláspontja, hogy a sze*uális orientáció magánügy, és mindenki a saját orientációjának megfelelően szabadon élheti az életét”

– mondta Novák Katalin családügyi miniszter kedden a közösségi élet újraindításáért felelős operatív törzs sajtótájékoztatóján.

A minisztert az RTL Klub kérdezte Parragh László, a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara elnökének hétfőn Csongrádon tett homofób kijelentéséről.

Parragh ugyanis az Országos Szakképzési Tanévnyitó ünnepségen arról beszélt, nem szeretné, ha a kisfiát egy olyan tornatanár segítené fel a kötélre, aki egyébként a fiúkat szereti

“Azt már nehezen viselem, amikor mondjuk a 9 éves kisfiamat a tanár úgy segíti fel a létrán vagy a kötélen, hogy egyébként tudom róla, hogy a fiúkhoz vonzódik”

– fogalmazott a kamara elnöke.

Novák Katalin elmondta, szerinte nem megengedhető az, hogy valaki ilyen kijelentést tegyen.

„Ez nagyon határozottan ellentétes azzal, amit én helyesnek tartok, Senkit nem lehet a sze*uális orientációja alapján negatívan megítélni, pláne nem a nyilvánosság előtt”

– mondta a miniszter

Novák Katalint a sajtótájékoztatón arról is kérdezték, milyen repülővel utazott a múlt héten Rómába. Ezzel kapcsolatban a tárca nélküli miniszter elmondta, odafelé egy honvédségi különgéppel repült, visszafelé pedig egy Ryanair-járattal utazott Budapestre.

Azzal kapcsolatban viszont, hogy az odaúton leszállt-e a Falcon-gép Horvátországban Orbán Viktor kormányfő családjáért, a miniszter azt válaszolta:

„Ez már egy olyan részlet, amire, nem hiszem, hogy most itt válaszolnom kellene”.

A teljes tájékoztatót itt tudod megnézni:

Valódi Hírek