FRISS: Ungárék kirúgták az Azonnali.hu főszerkesztőjét — Bukovics Martin munkaügyi pert indít a cég ellen

A döntés azonnali hatályú, a munkavégzés alól is felmentették.

Kedden délután kirúgták a NER-haszonélvező oligarcha Ungár Péter és az Indexet szétrobbantó Gerényi Gábor érdekeltségébe tartozó Azonnali.hu portál egyik alapító főszerkesztőjét, Bukovics Martint.

Az elbocsátott főszerkesztőt bő egyhónapos felmondási időre azonnali hatállyal felmentették a munkavégzés alól – számolt be az Azonnali.hu szerdán.

Ungár Péter (balra) és Bukovics Martin (jobbra) / montázs: Nyugati Fény

Az indokolás pontos tartalmáról titoktartási kötelezettségekre hivatkozva nem ír a lap, csak az Azonnali Média Kft. ügyvezetője, Kelemen Imola rövid nyilatkozatát idézték.

Ez alapján állítólag „ismétlődő vezetői kommunikációs problémák, valamint hatáskörtúllépés” miatt szüntették meg Bukovics Martin munkaviszonyát.

Bukovics Martin közölte: a felmondását jogszerűtlennek tartja és munkaügyi pert indít az Azonnali Média Kft. ellen.

A másik társfőszerkesztő, Bakó Bea március óta anyasági szabadságon van, ekként felmondási védelem alatt áll, ezért őt jelenleg nem tudják kirúgatni Ungárék.

A szerkesztőség felvetésére, hogy gyanús, hogy egy előválasztási kampány alatt, egy választási kampány küszöbén rúgják ki a főszerkesztőt, Gerényi Gábor azt mondta: „most lett sok a konfliktus”.

Ismert, hogy Mészáros Lőrinc üzlettársa, a budai illetőségű NER-oligarcha, Ungár Péter elindul a Vas megyei 01. számú választókerületben az ellenzéki előválasztáson, ahol a helyben beágyazott Czeglédy Csabával mérkőzik majd meg.

A vezetőség a szintén Ungár Péter résztulajdonában álló ugytudjuk.hu portál munkatársát, Pintér Bencét bízta meg a főszerkesztői feladatok ellátásával. Pintér elmondta: a megbízatása ideiglenes, addig tart, amíg végleges főszerkesztőt talál a cégvezetés.

(azonnali.hu)

Valódi Hírek