Lebukás Győrben: A botrány miatt gyorsan kipenderítették a korábbi főosztályvezetőt

Botrány Győrben: nem jött be az osztályvezető terve.

Nagyon súlyos botrány Győrben, lebukott az osztályvezető

Közös megegyezéssel megszűnt a munkaviszonya Bozsoki Szilveszternek, aki azt a főosztályt vezette a győri városházán, amely egy vitatott előterjesztést készített pinnyédi ingatlanok belterületbe vonásáról. Ha a közgyűlés megszavazta volna a javaslatot, akkor a főosztályvezető édesapja kedvezményes áron jutott volna egy ezer négyzetméteres ingatlanhoz. Ez a belterületbe vonással jócskán felértékelődött volna – írta meg a 24.hu.

Minden jel szerint Győrben a főosztályvezető családilag jól járt volna az előterjesztéssel, de a sajtó lebuktatta. Amint forró lett a talaj, azonnal hárított, végül elküldték.

Szántóból csinált volna aranybányát

Egy olyan előszerződés-tervezet jutott a portál birtokába, amely szerint a belterületbe vonás után az előterjesztést készítő főosztály vezetője,

Bozsoki Szilveszter édesapja birtokába került volna

az egyik, az előterjesztésben szereplő szántóterület Pinnyéden. Ez Győr legdrágább területe. Miután érdeklődtek az önkormányzatnál, Dézsi Csaba András leköszönő polgármester törölte a közgyűlés napirendjéről ezt a pontot.

Hárított, ahogy forró lett a talaj

Utódja, az ellenzéki támogatással megválasztott Pintér Bence azonnal tájékoztatást kért az ügyben. Bozsoki Szilveszter ezután távozott az önkormányzattól. A portál forrása szerint a polgármesteri hivatal kezdeményezte a munkaviszonya közös megegyezéssel történő megszüntetését. A hivatal viszont ezt nem erősítette meg, de nem is cáfolta.

Mindenesetre az előterjesztést váratlanul vették le a napirendről. A portál megpróbált utánajárni, hogy milyen indokkal történt ez, de

senki nem tudott semmiről.

Bozsoki Szilvesztert is megkérdezték, aki azt válaszolta:

„Nincsen tudomásom arról, hogy miért vették le a napirendről az előterjesztést, erre nincsen már ráhatása a főosztálynak. Azt tudom, hogy lakossági ellenállás volt az üggyel kapcsolatban”.

Az érintett területről azt mondta a portálnak, hogy nincs tudomása arról, hogy édesapja bármilyen ügyletet kötött volna a szóban forgó területen.

Hatalmas terület válna lakóövezetté

A Pinnyédiek elnevezésű Facebook-csoportba kikerült dokumentum alapján összesen 3048 négyzetméter kapna kisvárosias lakóövezet besorolást. De a helyiek attól tartanak, hogy ott társasházak épülnének.

Érdekes viszont, hogy Bozsoki Szilveszter édesapja, Bozsoki Rudolf György érdekelt lehet ezen a területen a földvásárlásban. Az ügyletre a portálhoz eljutott dokumentum szerint

előkészítettek egy előszerződést,

amelyben az egyik szántóterületről előre megállapodtak. Eszerint annak belterületbe vonása után adás-vétellel Bozsoki Rudolf György tulajdonába kerülhet majd át.

Az 1016 négyzetméteres telek vételáraként

20 millió forint szerepelt a dokumentumban.

Ám a kétmilliós foglalón felüli teljes összeget csak a belterületbe sorolás jogerőre emelkedése után kell megfizetni. Vagyis egy szántódarabról állapodtak meg, ami rövid időn belül jóval értékesebb építési telekké válhat.

Az eladó azt is kijelentette, hogy bár a telket a győri önkormányzat elővásárlási joga terheli, de „a jogosult hozzájárulását legkésőbb a végleges adásvételi szerződés aláírása napjáig megszerzi” majd – írta a portál.

Utána is jártak egy helyi viszonyokat jól ismerő ingatlanos segítségével, hogy szinte nincs eladó terület a környéken, ha akad, a legkisebb telek akkor is 60 millió forintnál kezdődik.

A volt és a jelenlegi polgármester válaszolt

A korábbi polgármester Dézsi Csaba András úgy reagált a portál kérdésére, hogy miután olvasta a megjelent cikket, levette napirendről az ügyet, mert szerinte a cikkből kapott információ

„figyelemre méltó, semmiképpen nem szabad figyelmen kívül hagyni”

– írta.

Pintér Bence regnáló polgármester is válaszolt a portál kérdéseire. Azt írta, hogy október elsején, rögtön hivatalba lépésekor információt kért az ügyről az érintett szervezeti egység vezetőjétől, valamint a főépítésztől, illetve Dézsi Csaba Andrástól. Azóta az ügyben lezárult a vizsgálat és megkapta a kért információkat. Ezt követően történt a személyeket érintő intézkedés, de erről nem árult el részleteket.

Végül a portál egy hivatali forrásból úgy értesült, hogy Bozsoki Szilveszter személyét érintette ez az intézkedés, akinek közös megegyezéssel való távozását és munkaviszonya megszüntetését kezdeményezte a polgármesteri hivatal.

Valódi Hírek