Valaki a Momentum nevében gyártott hamis szórólapokat DK-s jelöltek lejáratására, nyomoz a rendőrség

Keresi a rendőrség azt, aki a Momentum Mozgalom logójával visszaélve járatott le ellenzéki jelölteket az előválasztási kampányban.

Tovább nyomoz a budafoki rendőrség a hamis szórólapok ügyében – erről Orosz Anna számolt be közösségi oldalán.

A Momentum Mozgalom alelnöke azt írta, ismeretlenek a pártja nevében, hamis szórólapokkal akarták ellenfelét, Gy. Németh Erzsébetet – a DK és a Jobbik közös jelöltjét – lejáratni. A történtek miatt Orosz Anna feljelentést tett Újbudán, és már ki is hallgatták. A nyomozás azonban összeférhetetlenség miatt átkerült Budafokra.

„Én itt, Újbudán egy olyan előválasztásban hiszek, amelyben tartalmak, víziók, programok versenyeznek egymással.

A tisztességes verseny erejében hiszek, nem a lejáratásban, a mocskolódó, a hamis szórólapokban”

– fogalmazott bejegyzésében Orosz Anna.

A politikus kitért arra is, hogy alig várja Újbudának olyan képviselője legyen Országgyűlésben, aki valóban a helyiek érdekeit képviseli. Szerinte, ha Gy. Németh Erzsébet vagy ő nyer, akkor mindketten azért fognak dolgozni, hogy a 2022-es választáson az ellenzék jelöltjei győzzenek.

A politikus úgy véli, az ellenzéki pártok szövetségének pont az a lényeget, hogy véget vessenek a mérgező, gyűlöletkeltő, nemtelen eszközöktől vissza nem riadó politikai kultúrának.

„Mi tovább dolgozunk egy becsületes, együttműködő Magyarországért” – írta Orosz Anna.

Egyébként nem ez az első eset, hogy valaki visszaél a Momentum Mozgalom logójával, színével. Mint írtuk, múlt héten Hegyvidéken is jelentek meg hamis, lejárató anyagok, többek közt a Demokratikus Koalíció politikusairól, így Gyurcsány Ferenc pártelnökről, Dobrev Klára miniszterelnök-jelöltről és Komáromi Zoltán választókerületi jelöltről is.

Valódi Hírek