Rákay Philip úgy tudja, valójában ő támogatja pénzadományokkal a fideszes Megafont, és nem fordítva

Azt állítja, nincsenek állami megbízásai.

Rákay Philip szerda reggel a Spirit FM Aktuál című műsorában reagált Tordai Bence, a Párbeszéd politikusának azon állítására, hogy a Kovács István vezette Megafon több millió forinttal támogatja azt, hogy elmondhassa az véleményét a Facebookon – írja az atv.hu.

„Könnyen érzékelik is a választók ezt a különbséget, hogy milyen az a hatalom amely az 1 százalék, a kiváltságosok érdekeit szolgálja, és amely pl Rákay Philipet heti szinten több millió forinttal segíti abban, hogy az ellenzéket gyalázó véleményét elmondhassa a Facebookon – sajnálom hogy csak rádióban hallhattam őt, és nem láttam a 15 milliós karórát, amit ebből a pénzből vesz”

– mondta Tordai.

A fideszes megmondóember szerint azonban Tordai állítása ez nem igaz.

„Nem fogom lehülyegyerekezni Tordai Bencét, mert még nem ittam kávét, de annyit hagy mondjak, hogy szemenszedett hazugság, amit állít. Nemhogy a Megafon fizet nekem a posztjaimért, és nemhogy nem abból élek,

hanem én vagyok az egyike annak a sok-sok támogatónak, aki pénzadománnyal támogatja a Megafont”

– jelentette ki Rákay, aki azt is elmondta, hogy nincsenek állami szerződései, amit csinál, az a hobbija, meggyőződése.

A 24.hu ugyanakkor korábban arról írt, márciusban és áprilisban a Megafon Központ

4,9 millió forintot

költött arra, hogy Rákay bejegyzéseit reklámozza a Facebookon, ezzel ő lett a kormánypárti propagandagyár eddigi legnagyobb nyertese.

A lap szerint a bejegyzésenként egymillió forintot meghaladó összegű hirdetéseivel kb. 500 ezer és 1 millió közötti felhasználót értek el általában, de volt olyan is, ami egymilliónál is több felhasználó falán jelent meg a VIVA TV egykori műsorvezetője által közzétett tartalom.

Rákay az elmúlt időszakban az úgynevezett „lócitromos” ügyével került be a hírekbe. A Momentum ugyanis múlt héten számolt be arról, hogy a budakeszi templomhoz hordják a lótrágyát Rákay ménesbirtokáról, emiatt állandóan bűz van a környéken.

Rákay később az ATV Híradójának azzal próbálta megmagyarázni a dolgot, hogy

ideiglenesen állt saját kapuja előtt a konténer.

A megmondóember most arról beszélt a Spirit FM-nek, örül annak, „hogy a Momentum megtalálta a lócitromban a politikai krédóját”.

Szerinte azonban valójában arról van szó, hogy „van egy 4 lovas istálló, amiben képződik természetesen lócitrom, és ezt meg a zöldhulladékot különböző konténerekben azért vitetjük el, pontosan azért, hogy ne legyen büdös se a szomszédainknak, se a kirándulóknak, senkinek.”

Hozzátette: nem igaz, hogy a bűz terjed, azt pedig, hogy a templom azért kapott támogatást, hogy elviseljék a bűzt, aljas csúsztatásnak nevezte.

(atv.hu nyomán)

Valódi Hírek