A DK még májusban feljelentette Bayer Zsolt vérrel mutyizó feleségét, a rendőrség most reagált (+videó)

Bayerné a magyar vérplazmával csencselt.

Elutasították a DK feljelentését, amit Bayer Zsolt felesége ellen tett a párt — jelentette be Sebián-Petrovszki László a Demokratikus Koalíció online sajtótájékoztatóján pénteken.

Még májusban számoltunk be arról, hogy Bayerné dr. Matusovits Andrea, Bayer Zsolt jobboldali publicista felesége áron alul csencselt a magyar vérplazmával.

A DK akkor először a Parlamentben hívta fel a figyelmet az Országos Vérellátó Szolgálat (OVSZ) által a magyar vérplazma eladására kötött szerződésre, amelyet eredetileg az OVSZ előző főigazgatója kötött 2017-ban, utólagos vizsgálatok szerint már akkor

a világpiaci szinttől elmaradó áron.

Ez a szerződés 2019 nyarán lejárt, ám az időközben kinevezett új főigazgató, Bayerné dr. Matusovits Andrea újabb pályázat meghirdetése nélkül további három évre meghosszabbította.

A DK által közérdekű adatigénylés keretében kikért szerződésekből az derült ki, hogy az új szerződés 78 euró/kg-ban határozza meg a vérplazma árát, miközben a vérplazma világpiaci ára 110 euró/kg körül mozgott az elmúlt években.

A DK feljelentést tett az ügyben,

különösen nagy vagyoni hátrányt okozó hűtlen kezelés gyanúja miatt.

A feljelentést azonban a BRFK korrupció elleni osztálya elutasította, noha érdemben semmiféle nyomozás nem történt — mondta Sebián-Petrovszki.

Nem vizsgálták azt sem, hogy a környező országokban érvényesített ár micsoda, ahogyan azt sem, hogy megalapozott-e a bűncselekmény gyanúja vagy sem — tette hozzá a politikus.

A DK azonban nem fogja futni hagyni a bűnözőket, a 2022-es kormányváltás után kőkeményen eljárnak minden ilyen esetben — hangsúlyozta.

A videót itt tudod megnézni:

Valódi Hírek