Videóval: Hatalmas szivárványos lufit vittek Orbán ablaka elé, miután életbe lépett a Fidesz melegellenes törvénye

Mert a magyarok egy szabad és elfogadó országot szeretnének.

Miután csütörtökön hatályba lépett az a június 15-én elfogadott törvénycsomag, amely a Fidesz politikai szándékai szerint összemossa a melegeket és LMBTQ-embereket a pedofilokkal a Háttér Társaság és az Amnesty International Magyarország tiltakozásuk jeléül egy

tíz méter magas szivárványos léggömböt állított fel a Parlament előtt.

Ma lépett hatályba a putyini mintára bevezetett homofób-és transzfób törvény, amely azt célozza, hogy kiradírozza a nyilvánosságból az LMBTQI-embereket.

A törvény gonosz és hazug módon összemossa a gyerekek sérelmére elkövetett bűncselekményeket az LMBTQI-közösséggel, összekever egy súlyos bűncselekményt két ember konszenzuális kapcsolatával. Ez a törvény semmibe veszi a fiatalokat, szülőellenes és családellenes

— mondta a hvg.hu tudósítása szerint Víg Dániel, az Amnesty igazgatója.

Hozzátette, egy betűt sem hajlandóan megváltoztatni oktatási programjaikon és kampányaikon. Tovább dolgoznak azért, hogy minden fiatal és felnőtt szabadon, méltóságban, önazonosan élhessen Magyarországon.

A Háttér Társaság is hasonlóan fog cselekedni, ügyvivője, Dudits Luca leszögezte: a szervezet

még nagyobb figyelmet fog fordítani az LMBTQI-témára nyitott pedagógusok és más iskolai dolgozók támogatására.

Dudits arra biztatta a tanárokat, hogy ne féljenek és ha bármiféle atrocitással találkoznak, forduljanak a jogsegélyszolgálatukhoz.

Fotó: Bődey János / Telex

A törvény hatályba lépésével egy időben élesedett a Magyar LMBT Szövetség középiskolásoknak szóló honlapja is. A Szivárvány Szakkör oldalán többek között arról lehet olvasni, hogy például kik az LMBTQI emberek, vagy mi a különbség a szexuális irányultság és nemi identitás között.

(hvg.hu nyomán)

Valódi Hírek