FRISS: A Fidesz-KDNP és a Jobbik megszavazta a melegellenes törvényt

A többi ellenzéki párt tiltakozásul bojkottálta a szavazást.

A jelentős társadalmi és ellenzéki tiltakozás ellenére kedden kora délután elfogadták a „pedofilellenesnek” nevezett, valójában homofób törvénycsomagot, amely a Fidesz politikai szándékai szerint összemossa a melegeket és LMBTQ-embereket a pedofilokkal.

A törvényt 156 igen, 1 nem és 1 tartózkodás mellett fogadta el a Parlament kedden.

A törvényre a Fidesz, a KDNP és Jobbik képviselői, valamint a Jobbikból kivált „független” képviselők, így Apáti István, Bana Tibor, Dúró Dóra, Farkas Gergely, Fülöp Erik, Sneider Tamás, Varga-Damm Andrea, Volner János szavaztak igennel.

A többi ellenzéki párt

tiltakozásul kivonult az ülésteremből.

A törvényjavaslat végszavazása előtt külön szavaztak az ellenzéki módosító javaslatokról, de ezeket kivétel nélkül elutasították a Fidesz-KDNP képviselői.

Hétfőn több ezren vettek részt azon a tüntetésen, amelyet este 18:00 órától a Parlament elé szervezett több civilszervezet, így többek között az Amnesty International Magyarország, a Budapest Pride, a Háttér Társaság, hogy tiltakozzanak „az elmúlt évtizedek egyik legsúlyosabb jogfosztása ellen”.

A pedofiltörvényben a kormány szándékosan mossa össze a pedofil bűnözőket azokkal az egyszerű, tisztességes magyar állampolgárokkal, akik magukat az LMBTQ-közösség tagjának vallják.

Az abszurd törvény szerint ezentúl többek közt 18-as karika kerül olyan filmekre, mint a Harry Potter, de még a Szomszédok című legendás magyar sorozatot sem lehet majd este 10 előtt vetíteni.

A törvény az iskolai sze×uális felvilágosításban is tiltja a sze×uális kisebbségeknek még csak az említését is.

 

Valódi Hírek