Vizsgálódik az UEFA a magyar szurkolók homofób transzparensei miatt

Az UEFA válaszlépéseket tehet az MLSZ-szel szemben a szurkolók miatt.

Hivatalos panaszt kapott az UEFA, mert a kedd este szervezett magyar-portugál Eb-meccs alatt egyes szurkolók LMBTQ-ellenes transzparenseket tartottak magasba a Puskás Aréna nézőterén – írja a The Athletic.

A lap információi szerint a hivatalos bejelentést a Football against Racism in Europe (FARE) nevű monitoring szervezet tette, miután a közösségi médiában több fotó is napvilágot látott a magyar szurkolók melegellenes transzparenseiről. Az viszont nem derült ki, hogy pontosan milyen feliratokról van szó.

A The Athletic szerint a FARE képviselői szerdán megbeszélést tartottak az ügyben a szövetség képviselőivel, és az UEFA ezt követően átgondolja, hogy

milyen lépéseket fog tenni a Magyar Labdarúgó Szövetséggel (MLSZ) szemben.

A lap megjegyzi, a mérkőzést éppen azon a napon rendezték Budapesten, amikor a magyar parlament elfogadta a “pedofilellenesnek” nevezett, valójában homofób törvénycsomagot. A törvény szerint ugyanis ezentúl többek közt 18-as karika kerül olyan filmekre, mint a Harry Potter, de még a Szomszédok című legendás magyar sorozatot sem lehet majd este 10 előtt vetíteni.

A törvény az iskolai sze×uális felvilágosításban is tiltja a sze×uális kisebbségeknek még csak az említését is.

(The Athlantic/hvg.hu nyomán)

 

Valódi Hírek